Arriba al Maldà la divertida i fresca comèdia musical 9 to 5 per amenitzar les nits d'estiu

L'espectacle està dirigit per Xavier Morató amb direcció musical de Joel Riu, traduït al català per primera vegada

Redacció.- 9 to 5 és un musical còmic i fresc, amb escenes quotidianes portades a l’extrem. La humanitat dels personatges fa que hi vegem reflectides moltes de les nostres actituds i els considerem propers. A més, l’obra posa l’accent en el paper de la dona i la igualtat de gènere en el món laboral, un tema totalment candent en l’actualitat.
L’equip d’actrius i actors que participarà de la posada en escena de 9 to 5. El Musical està format per Marta Borràs, Joan Sáez, Aida Llop, Mireia Lorente-Picó i Anna Marquès sota la direcció de Xavi Morató (Generació de merda i El futbol és així (de gai) al Teatre Gaudí). Compten amb els escenògrafs Sara Espinosa i Sergi Cerdan, la coreògrafa Aina Torné i amb eldirector musical Joel Riu, present també al piano.
El musical original va ser escrit per la Dolly Parton i la Patricia Resnick i va estrenar-se a Broadway el 2009, adaptant la pel·lícula del 1980 amb el mateix nom (en castellà Cómo eliminar a su jefe). Va estrenar-se al Marquis Theatre el 7 d’abril de 2009 i va estar en cartell durant mig any. Durant el seu pas entre L.A. i Nova York, va rebre 15 nominacions als Drama Desk Award i 4 nominacions als premis Tony: incloent, Millor Composició Original (Dolly Parton), Millor Actriu Protagonista (Allison Janney), Millor Actor de Repartiment (Marc Kudisch) i Millor Coreografia (Andy Blankenbuehler). En acabar a Broadway, l’espectacle va fer un tour pels Estats Units, el Regne Unit i s’ha fet a diversos països. Actualment està en cartell al West End de Londres.
El projecte de portar a l’escena barcelonina 9 to 5. El musical neix de l’interès de la jove companyia Epidèmia Teatre per aportar una mirada nova i crítica del gènere musical i per compartir amb el públic aquesta història sobre la desigualtat encara vigent avui dia. La companyia va traduir i adaptar l’obra per a portar-la a terme amb 5 actors i actrius i 4 músics en directe al Teatre Gaudí de Barcelona el passat juny del 2018, ara l’ha adaptat per dur-la a terme a El Maldà. Es tracta de la primera traducció i adaptació al català del musical original. Es podrà veure del 16 de juny al 7 de juliol de 2019.
La trama se situa als anys 80. Les tres protagonistes, la Violet, la Judy i la Doralee, estan fartes del tracte que reben per part del seu cap, el Sr. Hart, a l’oficina on treballen. Després d’un moment de pausa de la feina, col·locades per haver fumat marihuana, una petita confusió farà que tot es descontroli i que tot canvïi.