Arriba al Teatre Akadèmia 'Els dies que vindran', la nova creació de La Sueca

Dirigides per Cristina Cervià, amb la interpretació de les actrius Mar Casas, Clara Garcés i Mireia Vallès

Redacció.- El pròxim dimecres 14 de febrer arriba al Teatre Akadèmia ‘Els dies que vindran’, la nova creació de La Sueca, una dramatúrgia basada en textos d’Anton Txèkhov. Estrenada el passat novembre al Festival Temporada Alta, la companyia fa ara la seva segona parada a l’Akadèmia per mostrar l’obra inspirada en els personatges femenins de l’autor rus i que es podrà veure fins fins el 4 de març.
Si algú coneix bé l’ànima humana aquest és Txèkhov. Per això La Sueca decideix revisitar-lo i, concretament, recuperar les dones que ell va retratar, que van influir una època i que encara ho segueixen fent. Una mirada contemporània, reivindicativa i genuïna sobre aquests arquetips femenins que no van trobar el seu encaix en el món masculí i retrògad de la Rússia de finals del XIX.
Dirigides per Cristina Cervià, les actrius Mar Casas, Clara Garcés i Mireia Vallès portaran a escena la veu d’aquestes dones que apareixen a les quatre obres principals de l’autor rus (La gavina, L’hort dels cirerers, Les tres germanes i L’oncle Vània).
Les antiheroïnes de Txhèkhov
Nina, Arkàdina, Irina, Olga, Maixa, Sònia, Elena, Liubov, Vària, Ània… ‘Els dies que vindran’ vol donar veu i carn a les antiheroïnes de Txèkhov. Dones imaginades per l’autor que fa més de cent anys que lluiten per aconseguir allò que anhelen. El muntatge revisita aquests personatges femenins emblemàtics i aprofundieix en la seva particularitat donant-los vida més enllà del text. Malgrat ser dones imaginades anticipen el nostre present i són més properes a nosaltres, un segle després, que a les seves conveïnes.
Realitat i ficció es fusionen en una proposta metateatral on el clàssic rus es fon en la quotidianitat de les intèrprets. Les actrius empatitzen amb els diferents personatges i, malgrat els seus errors, les arriben a comprendre i intercanvien confidències.