Arriba una nova edició del Festival Raval(s) amb el feminisme, l’antiracisme i el canvi climàtic com a eixos centrals

Del 9 al 12 de novembre, diversos espais del Raval acolliran la 21ena edició del Festival Raval(s)

Redacció.- Entre el 9 i el 12 de novembre el Festival Raval(s) presenta una vintena d’activitats gratuïtes a sis espais en diferents punts del barri del Raval. Enguany fa una clara aposta per la música emergent de formacions del barri amb una convocatòria oberta a tothom i de la qual en podrem veure les propostes en una jornada gratuïta a la Sala Paral·lel 62 el divendres 10 de novembre. Comptarem amb les actuacions de Barcelona Marching Band, Alquimistas, Sara Aldana y Koyam Project, i com artista convidada hi serà JOKKOO (Dj set).

Una altra de les apostes per aquesta edició és l’Espai Familiar per a involucrar a gent de totes les edats per crear espais d’oci més inclusius i intergeneracionals. El festival també reivindica les Culture(s) Popular(s), en plural, per a reflectir les diferents cultures representatives del barri. I es potencien d’altres espais com l’Espai Done(s) per seguir amb la línea del feminisme i donar plataforma a entitats que treballen amb dones, així com la nova línea d’Hort(s) per a potenciar els horts urbans del Raval.

Entre les activitats programades s’inclouen actuacions musicals, xerrades, itineraris, tallers, exposicions i intervencions artístiques, obres de teatre, entre d’altres.

La jornada central de la programació d’aquesta edició serà a la Sala Paral·lel 62, el divendres 10 de novembre amb les actuacions d’Alquimistas, Sara Aldana i Koyam Project, que han estat els tres grups escollits de la convocatòria i que estaran acompanyats per la Barcelona Marching Band i JOKKOO (Dj set).

Alquimistas
És un duo nascut a l’agost 2020 en el barri del Raval de la mà de Leo (argentí cantant i fundador de Che Sudaka) i Aína (cantant colombiana). El 2021 es va publicar el seu àlbum debut ‘Foc i Terra’ barrejat per la Moska Lorenzo dels Autèntics Decadents i finalitzat amb la perruqueria musical de Manu Chao.

Sara Aldana
L’artista inicia la seva activitat musical a Ginebra (Colòmbia) a la Fundació Canto Per la Vida en la qual es gradua amb èmfasi de guitarra i cant. Posteriorment va realitzar els seus estudis de Llicenciatura en Música en la Universitat de la Vall amb èmfasi en cant líric, on va exercir papers com a cantant, compositora, arranjadora, guitarrista i saxofonista en diverses agrupacions.

Koyam Project
Un viatge sonor que ens transporta a través dels ritmes llatins, afro, jazz fusió i música del món. Set músics de cinc països que junts creen una mixtura original i fresca.

Artistes

Alquimistas / Jokkoo / La Fàbrica / Barcelona Coral Àsia / Dona Gospel / Escola de Músics i JPC / Korraval Evolution / Koyam Project / Kudyapi / Sara Aldana / R-V Extra / Flors de Maig / Gospel Raval / Grup Cantaires Mon Raval / Cor Drassanes / Trencacors / Barcelona Marching Band / Bouets i Vaqueta / Capgròs del Peret / Cornucòpia /  Els Amics / Els Moderns de Poble Sec / Gegants del Raval / Girasol /  Jai de Sa Barraqueta / Lo Picarol /  Musical’s Choir / Rosa d’Abril / Rumba Nois / Sam Suso / Smiling.

Participants i Espais
Abarka / Àgora Juan Andrés Benítez / AIPCC / Amical / Arnau Itinerant / As. de Mujeres Carpinteras / Ass. de Famílies Monoparentals / Ass. Capoeira Palmarès / Ass. Dones Bangladesh / Ass. de Dones Marroquines / Ass. Humanitària de Bangladesh / Ass. Intercultural Diàlegs de Dona / Ateneu del Raval / AVC Carrer Cera / Ball In / Banc de Recursos Mancomunats de Ciutat Vella / Biblioteca Sant Pau-Santa Creu / Blanquerna – Universitat Ramón Llull / Bèggè África / Carabutsí – EMUGBA / Cas Baluard / Casal de Barri del Raval / Casal de Gent Gran Josep Tarradellas / Casal de Gent Gran Josep Trueta / Centre de Documentació del MACBA / Centro Boliviano Català / Cepaim / Colectic / Diandé Àfrica / Districte de Ciutat Vella / Diversos centres educatius del Raval / EDEM / Eix Comercial del Raval / Gran Teatre del Liceu / Espai Mallorca / Franja Raval / Raval Girasol / Horts comunitaris del Raval / Impulsem SCCL / Institut Català de la Dona – Centre de Documentació Joaquima Alemany / Institut Milà i Fontanals – CSIC / Jardins de Sant Pau del Camp / Jardí Ambulant / L’Occulta / La Capella / La Cuina del MACBA / La Filmoteca / La Tomatera / La Traginera Comunalitat de Ciutat Vella / Lloc de la Dona / MACBA / Metzineres / Mia Concept / Museu Marítim de Barcelona / Nexes Interculturals SCCL / Ocell de Foc /  Referents de Benestar Emocional CAP Raval Sud i Nord / Referents de Salut Comunitària / ReGiraRocs / Refugees Welcome / Sala Fènix / Sala Paral·lel 62 / Santa Mònica / Servei de Dinamització Comunitària / Sexus&Rumba / Taller 131 / Top Manta / Voluntaris 2000 / Xarxa Antirumors / Xiringuito de Dios.