Arriba Verges, el primer festival artístic de joves talents

Tindrà lloc aquest dissabte, a l’espai Kunlabi de Sant Joan de Mediona

Redacció.- Dissabte vinent, 9 d’abril, Sant Joan de Mediona (Alt Penedès) acollirà la primera edició de Verges, el primer festival artístic de joves talents. La iniciativa, impulsada per Bildi i l’Ajuntament de Mediona, té per objectiu apropar l’art i el procés creatiu als joves i, a l’hora, donar una oportunitat a joves artistes d’arreu de Catalunya perquè puguin mostrar, per primera vegada, la seva obra. A més, i més enllà de facilitar-los espai expositiu, Verges és també una iniciativa de mentoratge, ja que, Bildi (la cooperativa de disseny gràfic que impulsa l’espai Kunlabi) ha estat acompanyant aquests joves en tot el procés de producció i posada en escena de les obres que durant tot un dia estaran exposades a l’espai.

Els disset joves que participen al festival tenen entre 15 i 25 anys, provenen de disciplines diverses i tots ells tenen en comú el fet de no haver exposat ni presentat mai la seva obra. De fet, la iniciativa d’impulsar Verges neix a partir de la inquietud d’alguns d’aquests talents locals per poder exposar a l’espai Kunlabi i ha anat madurant afegint-hi l’acompanyament de l’estudi de disseny quant a la manera com concebre i produir l’exposició, sumant la implicació de l’Ajuntament assumint els costos de producció, i ampliant la participació a joves de diferents punts del país. Tot plegat, ha desembocat en un festival que entre dotze del migdia i dotze de la nit programarà a més de la mostra artística, tallers, xerrades, actuacions i concerts i que comptarà també amb un espai gastronòmic. En definitiva, una proposta concebuda per promoure el talent jove però oberta a tot el públic.

Cultura Cooperació Cotreball
Un dels plats forts de Verges seran les xerrades “Idil·lis. La primera vegada”, en la qual el fotògraf Manel Esclusa i la grafista Marta Cerdà, ambdós amb una àmplia trajectòria i reconeixement internacional, explicaran com van viure el primer cop que van exposar la seva obra. A banda d’aquesta activitat, que tindrà lloc a les sis de la tarda dins l’espai Kunlabi, a l’exterior durant tot el dia hi haurà propostes diverses protagonitzades per joves, com ara un recital de poesia a càrrec de la jove Laia Altube, un concert amb el cantautor de blues Pol Lupidon, música i dansa amb el trio Tulipa: Clara, Elvira i Nàdia amb dansa de la Marta o una jam session que obrirà Mimi Rose, així com una passarel·la de moda a càrrec dels joves creadors Àngels Martí i Josep Rosell.

Perquè aprendre forma part del creixement imprescindible de tota carrera professional, a les quatre de la tarda, Verges ofereix una programació de tallers de luxe amb professionals de reconeguda trajectòria com el cal·ligraf Keith Adams, la proposta de serigrafia de la Marilú Martínez-Ruiz d’Enzila o, el taller d’escriptura automàtica de la jove intrèpida Laia Altube. Tres tallers creatius per a aprendre noves disciplines i tècniques que no deixaran indiferents.

Els joves talents que participaran en aquest primer festival Verges són: Andur, il·lustració; Ariadna Sanchez, escriptura; Jan Clemente, fotografia; Ot Boltà, pintura i escultura; Roger Mitjans i Àlex Trullàs, audiovisual; Sergi Gavazzi, fotografia; Sergio Lairisa, disseny gràfic; Pol Lupidon, cantautor; Àngels Martí i Josep Rosell, moda; Laia Altube, recital de poesia; Clara, Elvira i Nàdia concert amb dansa de la Marta; Mimi Rose, jam session.

Kunlabi és un cowork rural impulsat per la cooperativa de disseny Bildi, establerta a Sant Joan de Mediona. Enguany, el projecte compta amb el suport del Programa d’Economia Social del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya a través de la línia Projectes Singulars.