Art Emergent

El Festival D'Arts Escèniques Emergent 2009, arriba a la cinquena edició

Emergent 2009 torna a portar les arts escèniques a les places dels pobles del Gironès, amb una àmplia oferta cultural que inclou música, dansa, accions teatrals, circ, poesia i arts plàstiques.

El Festival està organitzat pel Consell Comarcal del Gironès, L’associació Fringe i els ajuntaments dels municipis participants, amb la coL’laboració de la Diputació de Girona. La direcció artística del festival està coordinada per Pere Solés i Pau Marquès.
Emergent 2009 torna a portar les arts escèniques a les places dels pobles del Gironès, amb una àmplia oferta cultural que inclou música, dansa, accions teatrals, circ, poesia i arts plàstiques.
Durant dos caps de setmana, el segon i el tercer de juliol, els municipis de Vilablareix, Sant Gregori, Campllong, Cassà de la Selva, Madremanya, Sarrià de Ter i Quart gaudiran D’un munt D’espectacles en petit format amb L’objectiu D’oferir una plataforma a nous creadors, joves artistes, prioritàriament de les nostres comarques, per tal que puguin mostrar la seva feina. També s’intenta animar el públic poc avesat a aquesta mena de festivals convidant artistes de prestigi contrastat com: Josep Thió, Cris Juanico, Pau Riba, Jango Edwards, Luciano Federico, i artistes emergents com: Els Amics de les Arts, Anna Roig i L’ombre de Ton Chien, Delên entre altres que proposen espectacles originals i fora del seu repertori habitual.
Amb L’objectiu de promoure els valors emergents de la comarca, L’Associació Fringe ha signat un conveni amb el concurs Intro, amb Dansalt i amb el Galliner a fi de programar actuacions amb els guanyadors dels concursos i els alumnes de L’Escola de Teatre
El Festival continua mantenint el seu format únic que es diferencia de totes les altres propostes de les comarques de Girona.
Hi haurà de sis a set espectacles per municipi, durant tres hores i sense pauses, fet que dóna un gran dinamisme a les sessions. El fet que sigui D’entrada lliure, en ambient de cafè-teatre i en espais recollits a L’aire lliure, crea una atmosfera agradable, molt propera entre públic i artistes.
En els darrers anys ha tingut una bona acollida en els pobles on s’ha celebrat. L’objectiu del Consell Comarcal és que aquest projecte pugui anar-se ampliant a altres pobles del Gironès, com fins ara. El 2005 es va fer en un sol poble; en tres L’any 2006; en cinc, L’any 2007 i en sis, el 2008 i s’amplia a set aquesta edició amb la incorporació de Quart.
El conseller comarcal de Cultura, el Sr. Josep Vidal, comenta L’interès a fer activitats simultànies per la comarca. D’aquesta manera, coordinant el treball de diferents municipis, es poden desenvolupar projectes culturals competitius.

Etiquetes:
, ,