Art en Trànsit

Col·lecció del Centre d'Art la Panera

La Diputació de Barcelona ha produït l’exposició itinerant «Art en Trànsit», organitzada en col·laboració amb el Centre d’Art la Panera de l’Ajuntament de Lleida, a partir del seu fons. La mostra es centra en la idea segons la qual vivim en un món canviant i en trànsit continu i explora els següents temes i conceptes: subjecte, gènere, espai públic, moviments migratoris, història i emergència de conflictes.
«Art en Trànsit» reuneix una selecció d’obres procedents de la Col·lecció del Centre d’Art la Panera: una col·lecció pública iniciada per l’Ajuntament de Lleida el 1997, a partir de la convocatòria de la Biennal d’Art Leandre Cristòfol. Amb aquest certamen s’ha procurat analitzar bianualment la situació de l’art contemporani català i espanyol, i al mateix temps s’han realitzat diferents adquisicions que permeten copsar els diferents camins que han seguit les arts visuals contemporànies, des de principis dels anys noranta fins a l’actualitat.

Els artistes participants a «Art en Trànsit» són: Antoni Abad, Juan Pablo Ballester, Susana Casares, Izaskun Chinchilla, Santiago Cirugeda, Javier Codesal, Carles Congost, Democracia, Patricia Esquivias, Alicia Framis, Valeriano López, Javier Peñafiel, Josu Rekalde, Francesc Ruiz, Belén Uriel i Oriol Vilanova.
La itinerància d’aquesta exposició es va iniciar a Cerdanyola va continuar a Martorell i ara es presenta a Sant Cugat del Vallès. Posteriorment viatjarà a Ripollet, Terrassa, Manresa, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

A Sant Cugat del Vallès el Centre d’Art Maristany acollirà l’exposició entre el 9 de juliol i el 25 d’octubre de 2015.