'Art i gastronomia', la nova iniciativa del Museu d'Art i el Fòrum Gastronòmic?

Maridatge entre art i menjar

El Museu D’Art de Girona va acollir ahir la presentació de la doble exposició ‘Art i Gastronomia’, organitzada pel Museu i pel Fòrum Gastronòmic, amb la col·laboració de Girona Bons Fogons. La mostra inclou una exposició temporal al Museu i una altra a L’Auditori de Girona, coincidint amb la celebració del Fòrum.

El primer vessant de L’exposició es plasma en la redescoberta de deu peces seleccionades del fons del Museu, que estan acompanyades D’uns textos dels cuiners del col·lectiu gastronòmic Girona Bons Fogons, cadascun dels quals explica què li suggereix el quadre. La instal·lació es pot veure a les sales del Museu de L’1 al 28 de febrer.

Aquest recorregut es complementa amb una exposició fotogràfica que es podrà veure al vestíbul de L’Auditori del 20 al 23 de febrer, coincidint amb el Fòrum Gastronòmic. Com al Museu, la mostra combina les fotografies de Rafel Bosch de les obres que es poden veure al Museu amb el text de cada cuiner.

El director del Museu, Josep Maria Trullén, va destacar “el maridatge de dos sectors de la creació”, especialment important si es té en compte “el nivell gastronòmic de les comarques gironines”. Trullén va encoratjar les dues institucions, Museu i Fòrum, a seguir col·laborant en pròximes edicions.

Jaume Von Arend, codirector del Fòrum Gastronòmic, va expressar la voluntat d’aconseguir que el Fòrum “arreli més” entre la societat gironina. Va voler destacar que en la pròxima edició de la mostra (del 20 a 23 de febrer) “es notarà més que mai la participació ciutadana”. Von Arend va expressar la voluntat del seu equip de participar en més iniciatives com ‘Art i gastronomia’: “avui comença el Fòrum”, va concloure.

Finalment, el cuiner Jordi Ribas, del col·lectiu Girona Bons Fogons, va destacar que la iniciativa serà bona per a les tres parts implicades i va assegurar que GBF vol que el Fòrum sigui un èxit, “i és per això que ens hi hem afegit”.

Etiquetes:
,