"Artificial Things" la nova producció de la prestigiosa companyia britànica de dansa integrada Stopgap Dance arriba a l’Espai Dansat!

L’espectacle dóna el tret de sortida al Cicle Capacitats

El proper 23 i 24 d’octubre es podrà veure a l’Espai Dansat “Artificial Things”, la darrera producció de Stopgap Dance Company, una companyia de dansa contemporània britànica reconeguda internacionalment pel seu treball amb ballarins amb i sense diversitat funcional i intel·lectual. Des de fa més de 14 anys Stopgap treballa col·lectivament en la creació d’espectacles estimulants que desafien les idees preconcebudes sobre els límits del cos amb l’objectiu de fer arribar al públic, a través del moviment i l’expressió física, com seria la verdadera integració dels individus amb disfuncionalitat.

“Artificial Things” mostra a cinc personatges en una sala d’espera que, a poc a poc asfixiats per la companyia dels altres, busquen escapar d’aquesta opressió amb una desenfrenada festa de rock’n’roll. Però aviat aquest desordre salvatge rebel·la algunes veritats incòmodes. La peça és una expressió commovedora de la nostra incapacitat per a veritablement coexistir, mostrant que l’eliminació d’aquells que “no encaixen” només provoca una unitat artificial, cosa que és fràgil i poc duradora.

El repartiment inclou als ballarins amb diversitat funcional David Toole i Laura Jones, el ballarí amb dificultat d’aprenentatge Chris Pravia, i els intèrprets sense diversitat funcional Amy Butler i David Willdridge . Tots ells, després de la funció del dia 24 d’octubre participaran en un col·loqui al vestíbul del teatre

“Artificial Things” és la producció de debut de la nova directora artística de la companyia, Lucy Bennett, experta en coreografia integrada, que visualitza la dansa a través d’un espectre cinematogràfic i treballa a través de les experiències personals que els ballarins porten a l’estudi. L’espectacle està estructurat en tres moviments: el primer, coreografiat per Yoshifumi Inao, ex-director artístic de Batsheva Dance Company, que ha estat convidat per la companyia per a la creació del moviment d’obertura; el segon i tercer moviment han estat coreografiats per Bennett.

FITXA ARTÍSTICA

  • Direcció i coreografia: Lucy Bennet
  • Coreògraf convidat (escena inicial): Yoshifumi Inao
  • Intèrprets: Amy Butler, Laura Jones, Chris Pavia, Dave Toole i David Willdridge
  • Escenografia i vestuari: Anna Jones
  • Il·luminació: Chahine Yavrovan 
  • Compositors: Christopher Benstead, Jim Pinchen i Andy Higgs
  • Vestuari: Rosey Moriling
  • Cap de producció i director d’escena: Richar Walker
  • Producció: Sho Shibata.