Les artistes Andrea Motis i Sheila Jordan seran els plats forts de la 17a edició de Girona Jazz Festival

El darrer cap de setmana tindrà lloc el Jazzpon-t, la primera col·laboració transfronterera del festival amb el Jazzèbre de Perpinyà

Redacció.-Del 17 al 30 de setembre Girona acollirà un any més el Girona Jazz Festival. Les artistes Andrea Motis i Sheila Jordan seran les caps de cartell de la 17a edició del festival, que ha esdevingut un referent dins l’escena del jazz al país. A banda de Jordan i Motis, completen la programació d’enguany Chicuelo-Mezquida, Patáx, Magalí Sare & Manel Fortià, Threejay, Julia Valle, Martí Serra i Mowgli i The Explosive Swing Trio.
El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas; el vicepresident i diputat de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Benestar de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el director del Girona Jazz Festival, Francesc Ubanell, han presentat aquest matí la nova edició del festival.
Un dels aspectes que han coincidit tots tres a destacar és l’expansió del festival més enllà de la ciutat de Girona. “La cultura no entén de fronteres i ha d’estar oberta a tot. No hi ha només la ciutat de Girona implicada, sinó tot el territori. Aproximar-nos a Salt o a Perpinyà no és només una cosa positiva sinó una necessitat”, ha destacat el regidor Ribas, que ha afegit que “ens queda jazz per anys”, fent referència a la diferència d’edat entre Motis i Jordan, els dos plats forts del festival, de 22 i 88 anys respectivament. La cantant nord-americana Sheila Jordan compta amb una dilatada trajectòria musical.
Una de les principals novetats d’aquesta edició és que la celebració del Jazzpon-t, la primera col·laboració transfronterera del festival amb el Jazzèbre de Perpinyà. El dissabte 29 de setembre del festival Julia Valle visitarà la Casa Musicale de Perpinyà i el dia següent Martí Serra i Mowgli tornaran l’intercanvi musical a la plaça dels Jurats de Girona.
L’Auditori de Girona, la Casa de Cultura i l’auditori de la Fundació Valvi, a més de la plaça dels Jurats, a Girona; la Mirona, a Salt; la plaça de l’Església a Celrà, i la Casa Musicale a Perpinyà seran els escenaris del festival.