Artistes Outsiders a la Fundació Lluís Coromina

La iniciativa, que té com objectiu posar de relleu els ponts entre les (dis)capacitats intel.lectuals i l’art contemporani

La Fundació Estany i la Fundació Lluís Coromina uneixen esforços per visualitzar les obres de creadors amb (dis)capacitats intel.lectuals en una exposició titulada Artistes.

La iniciativa, és el resultat de tres anys de treball intens a través d’un equip multidisciplinar. Es tracta d’una proposta on s’han seleccionat potencials artistes del col.lectiu de persones amb (dis)capacitat, ja que com apunta el cocurador de la mostra Ricard Planas “ni tots els (dis)capacitats són potencials artistes, ni tampoc qualsevol persona sense (dis)capacitat ho és”. El resultat final ha estat una selecció acurada de 30 obres dels 10 artistes participants: Josep Portella, Eva Alcalá, Josep Carré, Pere Serra, Antonio Esteve, Sandra Planas, Albert Puig, Ramon Illa, Sandra Darné i Josep Lladó.

D’Art Especial a Artistes Outsiders. El projecte que va impulsar la Fundació Estany a l’octubre de 2011 amb el suport de la Fundació Lluís Coromina pren com a model els que han desenvolupat entitats com el Creative Growth Art Center d’Estats Units o Debajo del sombrero de Madrid. L’equip multidisciplinar el formaven l’artista holandesa afincada a Catalunya Hellen Baanders, l’educadora Judit Julià; la coordinació Cristina Estañol; la directora del projecte Isabel López i, en una etapa posterior, el crític d’art Ricard Planas. Al llarg d’aquests tres anys, el projecte ha evolucionat i els participants han passat de desenvolupar una acció d’apropament a l’entorn de les Arts a potenciar la part més creativa a través de les diferents tècniques artístiques per aprendre, crear i experimentar. Una activitat que s’ha convertit en un espai normalitzador d’expressió i de creació.

Activitats relacionades:

EXPO ARTISTES OUTSIDERS: Del 29 d’agost a l’1 de novembre (Espai EatArt)

JORNADA + VÍDEO: 18 d’octubre de 10.00 a 14.00 (El Puntal)

SUBHASTA SOLIDÀRIA: 18 d’octubre a les 18.00 (Espai EatArt) Inauguració

CALENDARI SOLIDARI: 7 de novembre (Espai EatArt)