Arts d'Estiu torna, al Maresme, més gran que mai

En els set anys d’història, ARTS d’Estiu Costa Barcelona ha programat 66 espectacles i ha comptat amb més de 50.000 espectadors. Hi han actuat artistes com Joan Manuel Serrat, Sergio Dalma, Miguel Bosé, The Original Blues Brothers Band, Miguel Poveda, Antonio Orozco, David Bisbal, Ainhoa Arteta, Niña Pastori, Rafael Amargo,Bustamante, Rosario, Manel, Sopa de Cabra, Diego Cortés o Peret, entre molts altres.

Redacció.-Com a novetat, el festival amplia el número de concerts fins a 13, i consolida el nou recinte inaugurat la passada edició, un espai de prop de 4.500 metres quadrats de fàcil accés situat al costat de la N-II, artèria de la població, amb una graderia amb capacitat per a 600 persones, una platea més àmplia, i una zona gastronòmica que enguany duplica la seva superfície.
ARTS d’Estiu Costa Barcelona aposta un any més per una programació artística de qualitat que comptarà amb els màxims exponents de l’escena artística actual, amb una especial atenció als grups nacionals. A més, i fidel a la voluntat de ser un festival multidisciplinari i per a tots els públics, programa monòlegs d’humor i un concert de clàssica en clau còmica.

Anastacia, la super estrella de hits com “I’m Outta Love” i “Left Outside Alone”, presentarà el seu nou àlbum “Evolution”, que significa el retorn al seu so original amb cançons pop i balades. El concert, l’únic que realitzarà a Espanya, forma part de la gira mundial “Evolution Tour Live” (24 de juliol).
La gira d’Operación Triunfo torna als escenaris amb un espectacular show que repassa en directe grans èxits del talent show de RTVE com “I’m still standing”, “Quédate conmigo” o el popularíssim “Lo Malo”. El concert, organitzat en col·laboració amb la promotora Concert Studio, constarà de 37 cançons interpretades pels 16 artistes i un gran dispositiu tècnic (15 d’agost).
Juanes, el compositor i guitarrista llatinoamericà més prolífic del món, guanyador de 23 Grammy Llatins i coach de La Voz Espanya, presentarà el seu nou àlbum “Mis planes son amarte” i repassarà tots els seus grans èxits a l’ARTS d’Estiu Costa Barcelona dins de la seva gira mundial “Amarte Tour” (6 d’ agost).
L’elegant Pasión Vega presentarà el seu nou treball, “40 Quilates”, un àlbum eclèctic i de qualitat que reflecteix la maduresa de l’artista malaguenya dels més de 20 anys de carrera. Copla, swing, jazz llatí, balades i boleros amb la seva veu sempre impecable (28 de juliol).
La coreògrafa i ballarina Sara Baras celebrarà el 20 aniversari de la seva companyia “Ballet Flamenco de Sara Baras” amb “Sombras”, un espectacle basat en la farruca -un dels pals flamencs més recents i que ha acompanyat Sara Baras durant tota la seva carrera-, amb impactants coreografies, escenografia del pintor malagueny Andrés Mérida i música del prestigiós guitarrista gadità Keko Baldomero (19 d’ agost).
Popularment conegut per ser el guanyador d’Eurovisión 2017, el cantant i compositor portuguès Salvador Sobral, artista de formació jazzística a Nova York i Barcelona, presentarà “Excuse Me”, àlbum de debut que el portarà per primera vegada després del seu gran èxit europeu a fer una gira espanyola (14 d’agost). La també mediàtica cantant Chenoa presentarà “Soy humana”, el seu setè àlbum d’estudi, i repassarà els seus grans èxits. Aquest concert és un dels més sol·licitats pel públic d’ARTS d’Estiu Costa Barcelona (10 d’agost).
Concerts dobles
Buhos, grup festiu de referència a tot l’estat, presentarà el seu últim treball “La gran vida”, un àlbum enèrgic amb bases electròniques i lletres que parlen de l’aventura de viure. El mateix dia, el septet Animal presentarà el seu segon treball “La melodia del foc” amb la seva particular sonoritat pop, folk, rock, reggae i soul (12 d’agost).
Responsables del ressorgiment de la música festiva, Els Catarres presentaran a Pineda de Mar el seu quart àlbum d’estudi, “Tots els meus principis”, un treball que conserva el seu so característic i dona més presència a les guitarres elèctriques. El mateix dia, Marcel Lázara, ex cantant i guitarrista de Txarango, i Júlia Arrey presentaran el seu nou projecte, un treball sorgit d’un llarg viatge en bicicleta de la parella pel nord-est de Brasil (24 d’agost).
L’humor, peça clau d’ARTS d’Estiu
L’Orquestra de Cambra de l’Empordà presentarà “Concerto a tempo d’Humore”, un concert amb dotze músics i un director d’orquestra a escena que interpreten les peces més conegudes de la música clàssica amb un muntatge en clau d’humor. Un espectacle per a tota la família on la teatralització gestual juga un paper clau. Un espectacle dirigit per Jordi Purtí, ex membre de Joglars (3 d’agost).
A més, la VIII edició del festival comptarà amb els monòlegs dels millors humoristes del país: David Guapo (31 d’agost), i el monòleg doble de David Amor i Santi Rodríguez (17 d’agost).