Arts Santa Mònica i Elisava presenten l’exposició Decoding: Zoom in design

La mostra proposa una experiència que combina ciència i creativitat

Redacció.- L’exposició Decoding: Zoom in design a l’Arts Santa Mònica, proposa una experiència que combina ciència i creativitat, submergint al visitant en el Decoding, el revolucionari projecte que identifica els patrons que regeixen el procés de creació.
ELISAVA Research, el Departament d’Investigació de l’Escola de Disseny i Enginyeria ELISAVA, i Arts Santa Mònica presenten una exposició centrada a mostrar, experimentar i fer reflexionar sobre la investigació en el Disseny.
Es tracta d’una mostra en què el visitant coneixerà,  a través d’un recorregut físic, els processos i competències creatives relacionades amb el disseny, així com el seu llenguatge metodològic. La mateixa visita a l’exposició es converteix en un procés creatiu que tothom que accedeixi a l’Espai Balcó podrà experimentar en primera persona.
La narrativa de l’espai expositiu es presenta a través de diferents parcel·les d’investigació:
1) l’ontologia del disseny;
2) el procés de disseny;
3) les competències creatives;
4) el Màster en Procés Creatiu, que s’impartirà a ELISAVA i ha estat creat en col·laboració amb ElBulliFoundation i Ferran Adrià;
5) el disseny com a impulsor de les tecnologies disruptives;
6) la captació d’allò que és imperceptible.
Per últim, la mostra es complementa amb una sèrie de projectes d’alumnes d’ELISAVA que exemplifiquen aquesta metodologia.
En el projecte Decoding conflueixen la investigació en disseny amb els mètodes científics, per tal d’identificar els codis i patrons que regeixen certs aspectes de la teoria i pràctica del disseny.
Decoding: Zoom in Design suposa un tram més en la investigació iniciada per ELISAVA Research amb l’objectiu de dominar l’escala i la lent amb què mesurem i mirem el disseny i que conclourà amb una gran exposició a principi del 2018 al Museu del Disseny de Barcelona.
 
ELISAVA Research
Conservant sempre el seu esperit innovador, ELISAVA- Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, va crear fa uns anys la unitat d’investigació multidisciplinària, ELISAVA Reserach, que estableix un espai de reflexió, generació de coneixement i foment de la col·laboració entre universitat i empresa. ELISAVA Research és una xarxa de coneixement a escala internacional, una comunitat activa d’investigadors, estudiants, dissenyadors i empreses que té com a finalitat aportar valor a la societat a través de la innovació i el talent, creant oportunitats de desenvolupament sostenibles, ètiques i de benestar.