Àsia es pon a Vic

El Festival Nits de cinema oriental omplirà Vic de cinema i cultura asiàtiques del 15 al 20 de juliol.

El Festival Nits de cinema oriental de Vic es prepara per començar una onzena edició, del 15 al 20 de juliol, amb nous al·licients però amb el mateix esperit de sempre: acostar el cinema asiàtic inèdit als seus espectadors i oferir un bocí d’altres manifestacions culturals del continent, amb especial atenció a la seva rica gastronomia. Tot plegat, apostant per la diversitat en l’oferta que s’ofereix i en el públic que la rep.

Diferents països, diferents estils de fer cinema, diferents gèneres, diferents llengües… Tots caben a l’eclèctica programació del certamen. Cada tipus de públic tindrà la seva pel·lícula, des de superproduccions amb espectaculars escenes d’acció fins a films independents que expliquen petites històries quotidianes, passant per propostes arriscades per als espectadors més inquiets. En total 33 pel·lícules repartides en diferents seccions i que es projectaran a la Bassa dels Hermanos, el Cinema Vigatà i l’Espai ETC. Entre elles hi ha una premiere mundial i algunes premieres internacionals, europees i espanyoles.

A tot això cal afegir la funció de mercat que ha activat el certamen en els últims anys, esdevenint punt de trobada entre productors i distribuïdores catalanes i espanyoles interessades en adquirir films projectats a la secció oficial del Festival Nits.

En aquest sentit, i en el marc de les I Jornades empresarials que s’organitzen sota la marca paraigua Horitzó Àsia, les principals distribuïdores de cinema asiàtic del país oferiran el dimecres 16 de juliol una taula rodona per acostar-nos la seva feina.