Autors i autores destacats es reuneixen a CaixaForum Girona

Martí Gironell, Marta Robles, Cristina Campos i Jota Linares, desplegaran el seu univers literari i explicaran, entre d’ altres qüestions, la seva font d’inspiració per a l’escriptura

Redacció.- La Fundació ”la Caixa” en col·laboració amb la Fundació José Manuel Lara presenten una nova edició del cicle de conferències sobre literatura Universos Literaris. La iniciativa proposa un espai proper on el públic es pot acostar a escriptors de renom, que conversaran i desvetllaran els aspectes més interessants de la seva obra literària o del seu procés creatiu, com, per exemple, què els inspira a escriure.

D’aquesta manera, CaixaForum Girona acollirà quatre cites de la nova edició del cicle Universos Literaris, que s’iniciarà el pròxim 11 de gener, amb la conferència del periodista i escriptor Martí Gironell, guanyador del Premi Prudenci Bertrana de novel·la 2022, que explicarà el seu interès per voler explicar les històries de la història a través de les seves novel·les, que permeten als lectors viatjar cap a èpoques passades i saber què va passar quan nosaltres no hi érem.

Per la seva banda, l’1 de març la periodista i escriptora Marta Robles, que el 2022 va rebre el Premi de les Lletres de l’Ateneu de València per a la seva dilatada trajectòria literaria, talent, evolució creativa i sensibilitat a l’hora d’abordar cada una de les seves obres, ens parlarà sobre com i on s’encén la flama del procés creatiu.

El 19 d’abril serà el moment en que l’autora Cristina Campos, finalista del Premi Planeta 2022 amb una novel.la sincera i actual que parla del matrimoni, l’amistat, el desig i l’amor, ens donarà eines per aprendre a escriure una primera novel·la.

El cicle el tancarà el 24 de maig Manel Loureiro, qui explicarà què és el que ocorre des que tens una idea fins que acaba convertida en un manuscrit, entre d’altres processos que utilitza per escriure obres com Apocalipsis Z (Ed. Planeta).

Un cicle amb llarga trajectòria

Universos literaris es va iniciar l’any 2017 i, gràcies a l’èxit del format, avui ja és una proposta consolidada en la xarxa de tots els centres culturals CaixaForum. Un cicle que ha tingut una gran acollida perquè permet apropar els escriptors i artistes al públic, mentre despleguen l’univers dels seus mites. Així, els autors revelen els seus moments iniciàtics, i expliquen, fil per randa, què els inspira i com enreden la musa.

En anteriors edicions, aquesta proposta ha acollit a artistes i escriptors de la talla d’Espido Freire, David Trueba, Sara Mesa, Jesús Carrasco, Manel Loureiro o Lorenzo Silva, entre molts altres.