Avui, Bernard Foccroulle inaugura una nova edició del cicle Orgue al Palau

L’organista belga oferirà un programa amb obres clàssiques i contemporànies

Bernard Foccroulle, considerat un dels organistes més destacats del panorama actual, avui dimecres, 21 de gener, a les 20:30 h, el cicle Orgue al Palau 2015. Un cicle de tres concerts que en la seva onzena temporada mostra la versatilitat del rei dels instruments que presideix la Sala de Concerts. Amb l’orgue del Palau de la Música Catalana, un Walcker construït entre els anys 1906 i 1908 i restaurat el 2003 per Gerard Grenzing, Foccroulle interpretarà un programa en què combinarà obres clàssiques i contemporànies de J. S. Bach, Toshio Hosokawa, César Franck, Jehan Alain, Olivier Messiaen, Arvo Pärt (compositor convidat del Palau de la Música aquesta temporada) i Felix Mendelssohn.

Bernard Foccroulle, amb un repertori que va del Renaixement a la música contemporània, ha protagonitzat nombroses estrenes mundials i ha enregistrat més de quaranta discos, entre els quals destaquen les obres completes per a orgue de Johann Sebastian Bach per al segell Ricercar (premi Diapason d’Or-Arte, atorgat per la revista francesa «Diapason») i les obres completes per a orgue de Dietrich Buxtehude, enregistrament pel qual va guanyar el Diapason d’Or i el Grand Prix de l’Académie Charles Cros, entre altres premis, l’any 2007. A més dels recitals per a orgue com a solista i diversos projectes de música de cambra, en el treball de Foccroulle destaca especialment la seva combinació de música amb altres manifestacions artístiques, com són la dansa i el videoart.

El cicle Orgue al Palau continuarà amb les actuacions dels organistes Hèctor París, el 13 d’abril, i de Cameron Carpenter, el 26 de maig.