Avui comença el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona

El Teatre Municipal acull l'obra 'Edip rei o la culpa la té el meu pare'

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) obre avui les portes de la seva desena edició amb l’espectacle de la companyia Ma mare no em deixa. Enguany el festival compta amb la màxima participació de grups amateurs de les comarques gironines des del seu inici. L’estació final de la fira anirà a càrrec de 40 actors amateurs en escena, a més de L’Orquestra de Girona, el Cor de Cambra de la Diputació, un pianista professor del Conservatori de Girona, quatre músics de Background Brothers i quatre de Girona Jazz Project.

El FITAG també posa en marxa cursos de teatre oberts a tothom, un espai de cabaret i Commedia delL’Arte ?organització amb La Bambolina D’Anglès i amb possibilitat D’intercanvi amb Itàlia?, més espectacles al carrer, i potencia en nombre de funcions i tècnicament L’escenari del pati de les Magnòlies.

Una altra novetat és que, per primera vegada, es cedeix la gestió D’un escenari del Festival perquè sigui programat i gestionat directament per la direcció de L’escola de teatre El Galliner, i neix L’espai L’Alternatiu – El Galliner.

El FITAG en números

El FITAG 2010 manté el nombre de funcions de cada any (25 espectacles), amb la presència de 8 grups internacionals (D’Israel, del Regne Unit, de França, de Mèxic, de Puerto Rico, de Romania i 2 grups D’Itàlia­); 3 grups espanyols (D’Alacant, de Sevilla i de Pamplona); 1 de Catalunya (de Reus) i 5 de les comarques gironines (de Blanes, de Lloret de Mar, D’Anglès i 2 grups de Girona).

Pel que fa als escenaris, són els mateixos que en la passada edició: La Planeta, el Teatre Municipal, el pati de la Casa de Cultura, el pati de les Magnòlies, el Centre Cultural La Mercè i L’Alternatiu – El Galliner.

El festival ha posat 7.000 entrades a disposició del públic per veure teatre, sense comptabilitzar els espectacles de carrer (3) ni L’escenari diari del FITAG de Nits (4 funcions). Per primera vegada hi ha entrades de pagament a un preu simbòlic de 4 euros a la taquilla de la Casa de Cultura, i 3,70 euros al caixers de Telentrada o per Internet. Els espectacles de pagament són els que es fan al pati de la Casa de Cultura, al pati de les Magnòlies i al Centre Cultural La Mercè.

En canvi, és gratuïta la franja de tarda (sala La Planeta i Teatre Municipal), tot i que caldrà retirar les invitacions una hora abans de cada funció, excepte el dia de la inauguració, que s’haurà de fer dues hores abans. També seran gratuïts els escenaris de L’Alternatiu – El Galliner i el FITAG de Nits.

Etiquetes:
, ,