Balanç de les activitats celebrades a l'Espai Natura Unnim

Prop D'un miler D'infants D'esplais i casals D'estiu han participat aquest juliol als tallers

L’Obra Social D’Unnim ha organitzat entre Sant Joan i el 27 de juliol Activitats per a esplais i, casals D’estiu, a L’Espai Natura Unnim, el centre D’activitats ambientals, situat entre Sabadell, Terrassa, Castellar del Vallès i Matadepera. 

Durant les vacances escolars prop de 900 nens/es de 42 grups de casals D’estiu i esplais han pogut aprendre-hi a fer pa, conèixer-hi la vida quotidiana tradicional D’una masia o establir-hi contacte amb una desena D’animals de granja. 

L’any passat van passar per L’activitat 1.229 infants en 68 grups. Els monitors dels grups participants han valorat molt positivament les

activitats, però L’entorn de crisi econòmica ha dut a una minva del 30% en el nombre de reserves.

L’Espai Natura Unnim (Prada, s/n. Sabadell) és el centre D’activitats ambientals de L’Obra Social D’Unnim Caixa Consell Territorial de Sabadell. És obert a tothom: canalla, famílies, gent gran, joves, entitats, etc. 32.914 persones van participar el 2011 en les seves activitats puntuals

i els seus tallers i circuits adreçats a diferents tipus de públic (escoles, esplais, famílies, gent gran).

Can Deu és una masia documentada des del segle XV. El 1964 Caixa Sabadell va comprar-la amb L’objectiu de salvar-la de L’especulació urbanística i preservar així per al futur el patrimoni del món rural tradicional molt a prop de Sabadell i oferir a tothom un bosc amb 85 hectàrees de vegetació mediterrània com un espai de lleure i de conservació del medi. Es calcula que cada any atrau al voltant de 150.000 usuaris.

El Museu de la Vida al Camp D’Unnim Caixa pretén donar testimoni de la vida rural tradicional mitjançant els espais i el mobiliari, les eines ?agrupades segons els cicles dels conreus mediterranis (blat, vinya i olivera)?, les feines del bosc i la sala dedicada al transport en carro i amb bast.

Etiquetes: