Balkan Paradise Orchestra han publicat “Neue”, una cançó que beu de la música balcànica i els boleros

La cançó reflexiona entorn els conceptes de l’amor i el desamor

Redacció.- La brass band barcelonina Balkan Paradise Orchestra tanca un 2023 ple de concerts per la península, Europa i nord-amèrica amb la publicació de “Neue”, el segon avançament del que serà el seu tercer àlbum que es publicarà el 23 de febrer i que es titularà Nèctar.

Neue” sorgeix de la necessitat d’expressar musicalment el concepte canviant de l’amor. Amb influències de la música balcànica i els boleros, la cançó neix amb la idea de repensar la concepció tradicional del desamor, entès culturalment com un fet negatiu. La cançó proposa afrontar el desamor no com una tragèdia, sinó com una evolució de l’amor cap a una altra dimensió. Aquest single se suma a “I’m Paciència”, cançó presentada mesos enrere, i que també formarà part del nou treball de la banda.

Enllaç a la cancó

El videoclip, dirigit per l’artista Ambar De Wagemaeker, reflecteix aquest sentiment fent ús d’un imaginari particular, que evoca una atmosfera nostàlgica i entranyable. Els personatges -interpretats per les integrants del grup- viuen un seguit de canvis i transformacions, oscil·lant entre l’amor i el desamor, compartint entre elles records i consells a través dels amulets que van apareixent.

El nou disc de les Balkan Paradise Orchestra gira entorn del món de les abelles, el treball en equip i l’esforç personal i col·lectiu. Nèctar són les ganes de viure intensament i sense complexos, de volar, esprémer i assaborir cada moment. Però, sobretot, és el rusc, la família, la feinada de cada dia i la lluita constant per seguir endavant juntes com a grup. El disc ha estat produït per Arnau Altimir, membre d’Oques Grasses, amb qui la banda ja havia treballat anteriorment.

La banda també ha anunciat aquesta setmana les primeres dates de presentació del nou disc. Durant el mes de març les Balkan Paradise Orchestra estrenaran el seu nou directe a la Sala Copérnico de Madrid, la Sala Jerusalem de València i la Paral·lel 62 de Barcelona.