BAM i Mercè Música donen a conèixer tota la seva programació

Del 18 al 24 de Setembre Barcelona s'omplirà de música convertint la ciutat en el millor aparador musical del moment

Mercè Música i BAM, Barcelona Acció Musical, donen a conèixer tota la programació d’aquest any, que es durà a terme en diferents espais de Barcelona del 18 al 24 de setembre.

Els escenaris del centre de la ciutat, plaça Sant Jaume i avinguda de la Catedral, acolliran els concerts del Mercè Música; i el BAM tindrà lloc als escenaris de la plaça dels Àngels, plaça Joan Coromines, el Moll de la Fusta, l’Antiga Fàbrica Damm i l’escenari Mediterràniament a la Platja del Bogatell amb concerts programats dins del Mercè Música que es va inaugurar l’any passat. Algunes de les emissores de ràdio de Barcelona ompliran amb la seva programació l’espai de l’avinguda de la Reina Maria Cristina. 

El Fòrum acollirà, el divendres 18 i dissabte 19, una programació conjunta entre el BAM i Mercè Música. Amb tres escenaris, Fòrum Amfiteatre, Fòrum Esplanada i Fòrum Plataforma Marina. 

Aquest any la programació de Mercè Música es concentra en dos escenaris al cor de la ciutat (Avinguda de la Catedral i Plaça Sant Jaume), més l’escenari a la platja del Bogatell que es va incorporar la passada edició i per últim, els escenaris del Parc del Fòrum.

L’escenari Mediterràniament que es va estrenar la passada edició a la Platja del Bogatell torna aquest any la nit del dimecres 23 de setembre amb els concerts de Joan Dausà, Els Amics de les Arts, Els Catarres i Oques Grasses.

La plaça Sant Jaume acollirà les propostes més tradicionals sorgides de la cultura popular. Obriran l’escenari els Moussakis amb els seus sons procedents de Turquia, Grècia, Macedònia, Sèrbia o Montenegro que combinen amb jazz, funk i rock. La nit de dissabte tindrà lloc la Primera Milonga de la Mercè en un any en què Buenos Aires és la ciutat convidada. La rumba de La Màlaga farà ballar tota la plaça el diumenge 20 a la nit mentre que el dilluns 21 i el dimarts 22 l’escenari de la plaça Sant Jaume estarà dedicat a les Escoles Superiors de Música de la ciutat, el dilluns amb dos projectes delConservatori Superior de Música del Liceu i el dimarts amb dues propostes de l’Esmuc. Finalment, el dimecres 23 un projecte molt especial com és Mare Uut de Kaulakau i la Cobla Ciutat de Barcelona.

L’escenari de l’Avinguda de la Catedral acollirà, la nit de divendres 18, la proposta Big Eril de Free Spirits Big Band & El Petit de Cal Eril i el seguiran Sisa, Portet i Oliver amb el seu projecte Col·lectiu Eternity. El dissabte 19, l’escenari acollirà els concerts de Coetus + Juan Quintero i Luna Monticonsiderat el duet més original i virtuós de les músiques argentines d’arrel, el seguirà l’esperat concert de Maria del Mar Bonet on interpretarà temes del disc Alenar (enregistrat el 1977). El diumenge 20 i el dilluns 21 el jazz serà el protagonista amb l’actuació de la Sant Andreu Jazz Band sota la direcció de Joan Chamorro i amb la participació de Luigi Grasso i Ignasi Terraza, Esteve Pi i Josep Traver i les propostes del Taller de Músics. El dimecres 23 el pianista Jordi Sabatés ret homenatge al cantant, compositor i pianista cubà Ignacio Villa, Bola de Nieve mentre que el Ballet de Cámara de Madrid del Instituto de las Artes Escénicas y de la Danza Alicia Alonso interpretarà una coreografia, en definitiva un projecte únic i irrepetible. Finalment l’últim concert de l’escenari de l’Avinguda Catedral serà el de Raúl Rodríguez que interpretarà el seu treball Razón de son.

L’emblemàtic escenari de plaça Catalunya aquest any commemora els 20 anys de la Mostra d’Associacions, una crida a la participació ciutadana amb una programació pròpia.

Mercè Música i BAM es donen la mà un any més per crear una programació conjunta al Parc del Fòrum amb tres escenaris, Amfiteatre, Esplanada i Plataforma Marina, el divendres 18 i dissabte 19 de setembre.

Aquest any la programació del BAM es concentra en 6 escenaris repartits per la ciutat; els dos del Raval, l’escenari plaça Coromines i el de plaça dels Àngels; l’escenari del Moll de la Fusta que ja es va recuperar la passada edició; els dos escenaris del Fòrum, Esplanada i Amfiteatre, i finalment, els concerts que tindran lloc a l’Antiga Fàbrica DAMM.

29 grups procedents de 13 països com; EUA, Nigèria, Regne Unit, Austràlia, Uruguai, Corea del Sud, Xina, Togo, Canadà, Alemanya, Líban, Ghana i Jamaica formaran part del cartell de la nova edició del Barcelona Acció Musical – BAM amb 11 grups que actuaran per primera vegada a l’Estat.