La banda original de Sau torna als escenaris

El primer concert de SAU30 (La banda de Sau) es farà a l’Auditori de Girona el pròxim 13 d’abril, dins el festival Strenes, i el darrer al Gran Teatre del Liceu l’1 de març del 2019.

SAU30 és el projecte que retornarà als escenaris, dues dècades més tard de la seva desaparició, a tot l’equip que formava part de la popular banda osonenca. Músics, tècnics, road mànagers i, en definitiva, l’estructura que els va convertir en un dels grups més importants de l’escena catalana, realitzaran una gira única que es presentarà oficialment el 7 de març a la gala dels Premis Enderrock, en què es farà un reconeixement a la trajectòria de SAU.
Enguany es compleixen 30 anys de la creació de SAU i es celebra el retorn als escenaris, per primera vegada, de tota la banda que va formar part d’aquella aventura. SAU30 tindrà una xifra molt limitada de concerts que poc a poc es donaran a conèixer. El primer serà el 13 d’abril al festival Strenes de Girona i el darrer serà l’1 de març del 2019 amb un concert al gran teatre del Liceu.
No hi haurà ni disc nou, ni noves cançons. El directe serà un repàs a les millors cançons de SAU i l’espectacle s’ha concebut des de el record de les seves espectaculars gires. Cal subratllar que, en cap cas, es tracta d’un retorn de SAU, perquè l’absència de Carles Sabater deixa clara que aquesta fita és impossible, i un fet inqüestionable per a tots els components del grup i del projecte.
SAU30 vol ser un retorn de l’esperit de la formació osonenca i de la màgia d’aquelles nits on els somnis es podien fer realitat a través de la música. La promotora Hope Music ha anunciat que es faran actuacions únicament en escenaris que permetin desenvolupar tot l’espectacle al 100%. Amb detalls minuciosament cuidats, l’escenografia ha estat dissenyada per Lluís Martí, tècnic de llums de SAU (1989-99) que, juntament amb Carles Sabater, va ser autor de totes les escenografies de SAU, entre elles les de gires espectaculars com “El més gran dels pecadors” o “Junts de nou per primer cop”.
UN PROJECTE COMÚ AMB LA BANDA I L’EQUIP TÈCNIC AL MATEIX NIVELL
Els integrants de la banda original de SAU30 són Carles ‘Xarli’ Oliver (bateria de SAU 1987-90); Quim ‘Benítez’ Vilaplana (bateria de SAU 1990-98), Pep Sánchez (baixista de SAU 1987-96), Ramon Altimir (teclista de SAU 1987-99), Jordi Mena (guitarrista de SAU 1991-97), Josep Lluís Pérez (guitarrista de SAU 1997-99), Gerry Duffy (percussionista de SAU 1988-99) i, evidentment, Pep Sala (veu i guitarra), compositor de SAU i membre fundador del grup juntament amb Carles Sabater i Joan Capdevila, que també s’afegirà al projecte com a mànager personal.
Per culminar el projecte, cal remarcar la incorporació a l’espectacle del cantant mataroní Jonathan Argüelles, vinculat a diferents formacions (Junts, Inèdits, etc.), i que en la seva darrera etapa va destacar durant 2 anys com a vocalista al capdavant de la banda de tribut TORNEM A SAU. La seva presència a l’escenari, a través de la veu i els moviments, han estat sempre una evocació i un homenatge a la feina de Carles Sabater. Finalment, SAU30 es reforçarà també amb el multi instrumentista Joan Antonell.
El muntatge i la producció tècnica de SAU30 comptarà amb Pedri González (tècnic de so de SAU 1991-99), Lluís Martí (tècnic de llums de SAU 1989-99), Arcel Novell (tècnic de monitors de SAU), els tècnics d’escenari de SAU Ferran Jurado (1989-99), Miquel de Paz (1990-95) i Jan Puig (1992-98). La imatge gràfica és a càrrec d’Ignasi Pla (membre del management de SAU 1994-96) i el fotògraf Martí E. Berenguer, fotògraf oficial de SAU (1991-1999) i autor de la majoria de fotografies publicades de SAU.
La celebració dels 30 anys de SAU es completa amb l’edició del disc en directe, Una nit al teatre (L’Indi Music, 2017), que recull una selecció de temes en directe de la gira. A més, també s’ha creat una nova web sau.cat i un nou perfil de Facebook i Instagram @oficialSau.
Amb tots ells, cada detall ha estat pensat perquè el viatge al món de SAU sigui en primera classe.
Dinou anys després de la desaparició i final de la banda, a causa de la mort de Carles Sabater, SAU30 vol tornar a fer-nos reviure la sonoritat, la imatge, l’esperit i sobretot la màgia i el record d’una banda que ens va regalar nits d’estiu i de desembre plenes de llum!