Banyoles acull l'exposició "Carles Fontserè. L'aventura artística"

La mostra visualitza la vida de Carles Fontserè, intel·lectual i activista català i del qual destaca la seva faceta com a fotògraf

Redacció.- El director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Jusèp Boya, l’alcalde i vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el curador de l’Any Fontserè, Ricard Planas, inauguraran demà, dijous, 21 de juliol, a les 19.30 hores, al Monestir de Sant Esteve de Banyoles, l’exposició “Carles Fontserè. L’aventura artística”. L’exposició ofereix un recorregut per les diferents disciplines plàstiques que va practicar aquest destacat artista del segle XX català, que va exercir de cartellista durant la Guerra Civil. També va ser pintor, gravador, il·lustrador de llibres, dibuixant de còmics, escenògraf, fotògraf i escriptor. 

La mostra, de la qual és comissari Josep Rigol, destaca el recorregut vital d’aquest artista. En sobresurt la seva obra fotogràfica, que va realitzar a les grans metròpolis europees i americanes (Roma, París, Londres, Ciutat de Mèxic i Nova York) i també a Catalunya.

 

Centenari del naixement de Carles Fontserè

Carles Fontserè, nascut el 1916 a Barcelona i traspassat l’any 2007 a Porqueres, va cedir l’any 1994 el seu patrimoni en règim de vitalici, juntament amb Terry Broch, la seva esposa, a la Generalitat de Catalunya. Al llarg del 2013, des de l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany, es va efectuar l’inventari total del fons de Carles Fontserè, que es trobava a la casa familiar de Porqueres. El passat 5 de febrer, el conseller de Cultura, Santi Vila va presentar 50.000 fotografies inèdites de l’artista que s’han catalogat a l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany i que inclouen les instantànies professionals i familiars que fins ara estaven emmagatzemades a la casa.

Aquesta exposició s’inclou dins els actes organitzats en el Centenari del naixement de Carles Fontserè que el Departament de Cultura ha impulsat i que compta amb la col·laboració d’entitats i institucions públiques i privades d’arreu del país. Les més de quaranta activitats previstes i la informació del centenari es poden consultar a la web http://www.carlesfontsere.cat/