
27 jul. 2020 Bàrbara Mestanza, Les Impuxibles, Denise Duncan i Jaroslav Rudiš, primers noms de la temporada 2020-21 de la Beckett
La temporada arrencarà amb Todas las flores, de la companyia resident The Mamzelles
Redacció.- Després de reposar La morta de Pompeu Crehuet i dur a terme un Obrador d’estiu adaptat a la situació sociosanitària, la Sala Beckett encara la temporada 2020-21 amb moltes ganes. La Sala recuperarà diversos espectacles que no es van poder dur a terme de març a juliol del 2020 i amb els quals s’ha mantingut el compromís de programació tot i les circumstàncies actuals circumstàncies.
Todas las flores, de Bàrbara Mestanza. Del 10/09 al 04/10
La temporada arrencarà el mes de setembre amb l’espectacle Todas las flores de Bàrbara Mestanza, membre de The Mamzelles, companyia resident a la Sala Beckett el 2019-20. La companyia presentarà el resultat de la seva residència que firmen conjuntament Laia Alberch, Judit Colomer, Bàrbara Mestanza i Carla Tovias. A escena, 6 actrius: Laia Alberch, Georgina Latre, Júlia Molins, Sandra Pujol, Clara de Ramón i Carla Tovias. La companyia estrenarà temporada a la Sala de baix amb aquest espectacle programat el maig de 2020 i formava part del cicle Memento Mori. Recordem-nos de morir. En un convent, un grup de dones embarassades veuen com en ple estiu comença a nevar. Ha arribat l’apocalipsi.
Suite TOC núm.6, de Les Impuxibles. Del 30/09 al 25/10
Les Impuxibles tornen a la Sala Beckett amb la seva proposta interdisciplinar Suite TOC núm. 6 després de ser reconeguda amb diversos guardons i fer una llarga gira. La companyia va ser resident de la Sala Beckett la temporada 2018-19 i reprenen la seva peça que ens parla dels col·lectius silenciats, de la desestigmatització dels trastorns mentals i de la deconstrucció dels relats dominants.
Un concert, un espectacle, un espai fronterer d’identitats velades per donar llum a un tema silenciat i amb poc espai en la nostra societat: la simptomatologia del TOC (Trastorn Obsessiu Compulsiu).
L’autoria de la proposta és de Les Impuxibles, Judith Pujol i María Velasco i l’han dirigit Ariadna Peya i Clara Peya.
El combat del segle, de Denise Duncan. Del 21/10 al 22/11
L’espectacle resultant de la residència de Denise Duncan la temporada 2019-20 s’hauria d’haver estrenat el mes de juliol en el marc del Grec 2020 Festival de Barcelona, però el coronavirus només ha permès que se’n faci una lectura amb públic, demà 24 de juliol. Es tracta d’una producció de la Sala Beckett, el Centro Dramático Nacional, el Grec Festival i el Teatre Principal de Palma. La proposta de Duncan encara Jack Johnson (Armando Buika) i Jim Jeffries (Àlex Brendemühl) en un duel sobre el racisme, les conseqüències de l’èxit, l’amor, la vida i el destí a partir de la història d’un boxejador que s’endinsa en el Paral·lel a principis de segle passat. Jack Johnson va arribar a Barcelona després de ser el primer afroamericà proclamat campió mundial de pesos pesats. Es va enfrontar a Jim Jeffries en l’anomenat “Combat de segle” i, contra tot pronòstic, el va guanyar. Una victòria contra el racisme. Però Johnson va haver de pagar un preu elevat pel seu triomf: una sentència injusta el va fer abandonar el seu país natal. I encara que a Barcelona va trobar uns aires diferents, potser més lliures, sempre el van perseguir els fantasmes del seu passat i el record del seu rival, Jim Jeffries.
Avinguda Nacional, de Jaroslav Rudiš. Del 10 al 29/11
Avinguda Nacional, del dramaturg txec Jaroslav Rudiš, és la culminació del projecte internacional de creació escènica Fabulamundi. Playwriting Europe, que vol promoure el coneixement i l’intercanvi de textos i autors entre els diferents països membres. La Sala Beckett en forma part conjuntament amb teatres d’Alemanya, Àustria, França, Itàlia, Polònia, República Txeca i Romania.
A l’obra, Vandam (així es fa dir ell, com Jean-Claude van Damme) (Josep Julien), és un heroi, un guerrer, que té una opinió sobre tot. La política. Les dones. El món.
El 1989, a Praga, va marxar per l’Avinguda Nacional, on el 17 de novembre va tenir lloc una manifestació que va portar a la caiguda del règim comunista a l’antiga Txecoslovàquia.
Ara, la seva segona casa és el bar Severka, on discuteix de política, on renega, on a vegades aixeca el braç dret, evocant la salutació dels romans, o trenca les dents d’algú i dona lliçons sobre la vida.
Els cursos de la temporada vinent
A més a més, la Sala Beckett ha publicat els seus cursos per a la tardor 2020. Part de la seva formació serà presencial sempre que les circumstàncies ho permetin i es combinarà amb els cursos virtuals.
En aquesta ocasió, es proposen cursos anuals d’escriptura dramàtica amb Marta Buchaca i Marc Angelet; tres cursos d’iniciació amb Marc Artigau, Cristina Clemente i Albert Tola, i dos cursos avançats de dramatúrgia amb Josep M. Miró i Lucía Carballal. També hi haurà cursos d’interpretació amb Sílvia Munt, Iván Morales i Lautaro Perotti, i d’altres disciplines: creació escènica amb Llàtzer Garcia i direcció escènica amb Mònica Bofill. A més, es durà a terme un curs de perspectiva de gènere a les arts escèniques amb Rocío Manzano i Magalí Permanyer (NUS Teatre).