Barcelona a ritme de Stomp

Més de 10.000 funcions i més de 14 milions de espectadors en 43 països de 5 continents

Stomp i la seva combinació única de percussió, moviment i comèdia visual torna a Barcelona amb noves coreografies, noves músiques, nou repartiment i nous utensilis quotidians capaços de crear els sons més sorprenents. Amb gairebé 20 anys de trajectòria professional a L’esquena, aquesta companyia – creada el 1991 – torna a Barcelona després de cinc anys D’absència, i arriba directament des de Londres per fer temporada D’estiu al Teatre Victòria, a partir D’avui i fins al 19 de juliol.

En les seves tres anteriors visites a Barcelona, Stomp ha constituït un nombrós club de seguidors: 70.000 persones han vist L’espectacle a la ciutat. Gran part de la formula de L’èxit d’aquests percussionistes – Paul Bend, Aideen Gallagher, Nathan Conroy, Laetitia Lawrence, John Sawicki, Richard Jay Samson, Troy Sexton, Sarah Lasaki, Philip Batchelor, Hugo Corts i Keith Middleton – es basa en la seva habilitat per implicar al públic. Per aconseguir-ho, la companyia substitueix la paraula pel gest com a llenguatge universal, incorpora generoses dosis D’humor en el muntatge i convida al seu auditori a imitar. Un constant joc de gestos i mirades que mantenen una màgica complicitat amb L’espectador.

Al muntatge que podrem veure a la ciutat comtal – i que porta sis anys consecutius en el Ambassadors Theatre del West End londinense – s’han afegit noves músiques i noves coreografies, inspirades en un altre dels espectacles de gran format que la companyia ha exhibit en Les Vegas, Stomp Out Loud. El resultat és una adaptació més fresca, ràpida i divertida. Stomp, una proposta amb el ritme com a base del moviment, és un exuberant esdeveniment teatral ple de vida, humor i un enginy irresistible que mitjançant una espectacular posada en escena i un frenètic llenguatge no verbal conformen un espectacle apte per a tots els públics.

L’espectacle, carregat d’una energia imparable, eleva a la categoria D’instrument musical utensilis quotidians com un davantal de cuina, botes, cubells D’escombraries, encenedors o bombes de fontaneria, residus o escombraries. Tot això gràcies a un repartiment D’artistes capaç de fer música amb escombres.

La companyia Stomp, creada per Luke Cresswell i Steve McNicholas el 1991, atresora en la seva trajectòria unes xifres impressionants: amb més de 10.000 funcions repartides en 43 països, suma una audiència total fins al moment d’uns 14 milions d’espectadors. Després d’aquest èxit hi ha una formació de 100 artistes repartits en cinc companyies, dues de les quals resideixen als Estats Units i una tercera sosté la gira internacional.

Etiquetes:
,