Barcelona per a nens

La guia presenta la ciutat d'acord amb els interessos dels més petits

La guia Barcelona per a nens, de Joan Portell Rifà, presenta la ciutat d’acord amb els interessos dels més petits. El llibre, que publica Cossetània Edicions en català i Lectio Ediciones en castellà, cobreix la informació que altres guies “obliden”, perquè els nens la puguin utitlitzar per si mateixos. L’obra es podrà trobar a les llibreries a partir del 6 de juny.
Barcelona per a nens procura donar una visió positiva, divertida i diferent dels espais, seleccionant aquells punts que poden resultar més divertits per als infants. La guia, a tot color, destaca les característiques pròpies de Barcelona com a ciutat plenament mediterrània i amb un alt interès històric, on pot resultar senzill orientar-se seguint les indicacions que també ofereix el llibre.
A part de dades bàsiques sobre el context i de les pinzellades històriques, a la guia s’hi troba informació sobre el transport públic que ha de facilitar la mobilitat, com l’autobús, el metro, el bicing, el tramvia o el telefèric, i llocs on passar bones estones i on menjar i dormir. Les dades sobre les festes i celebracions, la Barcelona romana, les Fires i mercats, museus i altres espais emblemàtics de la ciutat, com El Palau de la Música, el zoològic, La Sagrada Família, el Parc Güell o el CosmoCaixa, amb els serveis que s’hi ofereixen, poden contribuir a fer més completes les visites a Barcelona.
 
Els itineraris, descobertes, curiositats i preguntes sobre cada espai que podran resoldre els infants, fan d’aquest llibre una proposta didàctica per conèixer i recordar la ciutat amb una mirada diferent que té en compte també les tradicions que li són pròpies.
 
Joan Portell (Barcelona, 1965). Pedagog de formació i professió, també escriu i fa crítica literària, especialitzada en literatura infantil i juvenil. Membre del Centre Excursionista de Catalunya des del 1980, aviat mostrà un gran interès per la muntanya que el portà a practicar L’esquí de muntanya, L’escalada en roca i en gel i el barranquisme, entre D’altres activitats. 
A principis dels noranta descobrí la bicicleta de muntanya, i ja no se n?ha separat. Des del 1992 fins al 1999 ha publicat rutes D’itineraris en BTT al diari Avui, amb més de 200 articles, i actualment ho fa a El Periódico, on ha publicat gairebé 300 itineraris diferents. Col·labora periòdicament en revistes com Cavall Fort, Descobrir Catalunya i NAT. Té publicats diversos llibres de rutes. 
Etiquetes: