Barcelona tindrà el seu primer Festival Fringe del 6 al 27 de juliol

Un nou festival arriba a Barcelona de la mà de l’Associació ATTO, amb programació a l’Almeria Teatre, el Jove Teatre Regina, el Teatre Akadèmia i l’Espai Jove la Fontan

El concepte Fringe s’ha convertit en l’identificador d’alguns dels festivals més importants arreu del món singulars per la seva programació fora de les línies més convencionals, buscant sempre aquelles propostes que estan al límit, al marge, a la perifèria dels canals oficials. El primer i més conegut festival Fringe és el d’Edimburg, nascut al 1948. Actualment existeixen festivals Fringe a ciutats com New York, Chicago, Toronto, Londres, Dublín, Madrid, Praga o Singapur, entre d’altres.

Ara el Fringe arriba a Barcelona, entre el 6 i el 27 de juliol. Diversos espais del Barri de Gràcia i l’Eixample presentaran una programació fresca i variada. FESTIU – Fringe Barcelona 2014 és un festival d’arts escèniques, plàstiques i audiovisuals que pretén concentrar i donar visibilitat a artistes, companyies i projectes unitaris, que pel seu caràcter innovador, excepcional o poc convencional, no tenen cabuda encara en els circuits comercials habituals. Els espectacles programats es van presentar a una convocatòria oberta durant els mesos de febrer i març.

El tret de sortida serà un concert el dia 6 de juliol, en què els protagonistes seran els membres del segell discogràfic Amniòtic Records: Pau Vallvé, Maria Coma, Nico Roig i Ferran Palau. Al llarg de tres setmanes, diverses companyies oferiran les seves obres a L’Almeria Teatre, el Jove Teatre Regina, el Teatre Akadèmia i l’Espai Jove la Fontana i l’IED Barcelona Escola Superior de Disseny. La fàbrica Damm acollirà també dos espectacles de circ.

Pel que fa a les companyies, el festival presenta un avançament de la programació i compta amb, entre d’altres, espectacles com Collectif LYON.05, de procedència francesa i catalana, que interpretaran el seu espectacle teatral Cœurs battant comme des tambours, i els argentins Línea de tres, que oferiran La canción del camino viejo.