Barnasants acomiada la seva setzena amb més de 20.000 espectadors

El festival s'estén a Madrid i Tolosa de Llenguadoc mitjançant convenis amb altres certàmens

Barnasants acomiada avui la seva setzena edició amb un increment del 20% de públic respecte a L’edició anterior. Així, des la inauguració, es calcula que més de 20.000 persones han assistit als 108 concerts que oferia enguany el Festival de Cançó D’Autor de Catalunya.

La presentació del darrer treball de Pau Alabajos el 27 de gener a L’Auditori de Barcelona va donar el tret de sortida a una ambiciosa programació internacional de cançó que, en 78 dies, ha inclòs 123 artistes i grups. Grans noms de la cançó catalana, espanyola i llatinoamericana (Juan Perro, Jorge Drexler, Luis Eduardo Aute, Ariel Rot, Ismael Serrano, Joan Isaac, María Dolores Pradera, Kiko Veneno, Joan Amèric, Quique González, Mikel Erentxun, Cristina del Valle o Pep Sala) i noves veus de gran qualitat (Refree, Eduard Canimas, Ivette Nadal, Beth, Els Amics de les Arts i La Shica, entre molts  D’altres) han passat enguany pels espais de concert de Barnasants. Han completat L’oferta del festival un grapat D’homenatges, com el que es va retre a la cançó occitana; al cantautor, escriptor i polític José Antonio Labordeta; al poeta uruguaià Mario Benedetti o a la cantautora sarda Marisa Sannia.

I el 2011, per primer cop, s’ha impulsat des del festival la cançó D’autor fora dels seus territoris habituals, arribant a Madrid i a Tolosa de Llenguadoc. Aquestes noves línies de programació han estat possibles gràcies a L’agermanament de Barnasants amb la primera edició del cicle Madridpresenta i amb el conveni de cooperació signat amb el festival Sèm e serem, que permetrà L’intercanvi D’artistes i la creació conjunta. A  la capital de L’Estat, quatre destacats representants dels Països Catalans (Marina Rossell, Albert Pla, Raimon i Maria del Mar Bonet) han ofert recitals i a Barcelona han cantat quatre cantautors occitans (Claudi Martí, Èric Fraj, Guillaume Lopez i Lou Davi&Phyteas).

Enguany, els Premis Barnasants han inclòs tres guardons més. A les dues categories inaugurades L’any passat (els Premis de Cançó D’Autor a la Trajectòria, atorgat a Raimon, i a L’Activisme Cultural, a Antonio Franco) s’hi han afegit aquest any 2011 tres premis per reconèixer els millors recitals del cicle. Optaven a aquests tres premis els 25 concerts inclosos a la secció oficial del festival.

I de la mateixa manera que augmenten els guardons atorgats al festival, ha crescut també la seva col·lecció discogràfica amb quatre nous enregistraments. Així, els recitals de María Inés Ochoa a L’Auditori Josep Carreras de Vila-Seca, el de Joan Amèric a L’Auditori de Barcelona, els dels concerts que van conformar els homenatges a J. A. Labordeta i a Mario Benedetti formaran part de la Col·lecció Barnasant.

L’organització del festival té la intenció de cloure la pròxima edició de Barnasants, la dissetena, a Montevideo. El programa de cançó D’autor a Uruguai inclouria la presentació del disc enregistrat per a la col·lecció pròpia del festival Barnasants canta Benedetti, així com alguns concerts de cantautors catalans.

Etiquetes: