Barnasants acull la gran Giovanna Marini amb el Quartetto Urbano i cantants de la Coral Inni E Canti Di Lotta

L’artista actua dins del festival de cançó d’autor de Barcelona aquest dissabte al Teatre Joventut de l’Hospitalet

Redacció.- Giovanna Marini neix a Roma ara fa 81 anys (1937), de família de músics. A principis dels anys 60 troba un grup d’intel·lectuals, entre els quals es troben Pier Paolo Pasolini, Italo Calvino, Roberto Leydi, Gianni Bosio o Diego Carpitella i descobreix el cant social i la història oral cantada.
L’octogenària canta els ‘fogli volanti’, que han explicat la història no oficial d’Itàlia. Cantar-los avui significa no oblidar-los i fer-los volar. Per descobrir cançons de lluita, que mostren la història no escrita en llibres, cal escoltar Giovanna Marini.
Comença la seva activitat amb cants polítics i socials l’any 1964 i, deu anys després, amb un grup de músics, crea la Scuola Popolare di Testaccio a Roma. L’any 1976 crea el “Quartetto Vocale” pel qual compon des d’aleshores les “Cantate” i amb el qual va a molts concerts i tournées per Itàlia i l’estranger. Més tard, l’any 2002 amb Francesco De Gregori, enregistra el disc ”Il Fischio del Vapore” que té un nombre excepcional de vendes. Enregistra després més discos: “La torre di Babele”, “Le ceneri di Gramsci” i “La ballata del carcere di Reading”. L’últim disc, amb la coral “Inni e canti di Lotta” junt amb la Banda della Scuola Popolare di musica del Testacció és “Ed un pensiero ribelle in cor ci sta!” (Nota, 2016), en ocasió dels seus 80 anys.