BarnaSants estrena aquesta setmana nous treballs de Jabier Muguruza, Roger Benet i Guillamino

El cap de setmana es complerta amb onze altres concerts, amb noms com Fernando Lobo, Massimo Priviero, Blaumut, Olga Román, els guanyadors del Certamen de Cantautors de Viladecans, Andreu Rifé, Edú ‘Pitufo’ Lombardo, Pau Alabajos, Pi de la Serra, Carmen París i Ai ai ai

El Festival BarnaSants ens ofereix aquesta setmana catorze concerts des de dijous 13 a diumenge 16, d’entre els quals en destaquen tres concerts d’artistes i formacions que presenten nou material. Divendres el cantautor vasc Jabier Muguruza ens presenta el seu nou llarg, que commemora els seus 20 anys de trajectòria musical; i diumenge el festival ens proposa dues opcions: el nou treball del tarragoní Roger Benet (Koitton Club), i també Guillamino, que estrena disc al Jamboree tot presentant-nos la seva nova banda, The Control Z’s.

Per celebrar els seus vint anys als escenaris, el popular cantautor basc Jabier Muguruza presenta Beste Hogei (Resistencia, 2013). Després de la important repercussió del seu anterior treball, Bikote Bat (Resistencia, 2011), el cantautor d’Irun presenta una obra en la línia. Per una banda, un recull de textos intimistes escrits pels col·laboradors habituals. I per l’altra, les seves composicions personals tocades amb el piano de Mikel Azpiroz, acompanyament ideal d’una sèrie de cançons de bella factura.

El cantautor tarragoní Roger Benet estrena una òpera rock titulada Ciutòpolis (autoeditat, 2014), que incorpora un missatge positiu i necessari. Acompanyat de nou de la seva banda, Els Oximorònics, Roger Benet elabora en aquest treball una crítica a l’estat de la societat actual, immersa en una crisi d’identitat, on les dificultats i la manca d’oportunitats estan a l’ordre del dia. El cantautor arriba al festival per mostrar-se proper al seu públic i fer-lo sentir de ben a prop el que transmeten els seus temes.

L’indòmit Pau Guillamet presenta el seu disc més soul i funk, Un altre jo(BankRobber, 2013), dosi de música negra sense miraments i per la vena. Guillamino estrena banda, The Control Z’s, i ho fa en un disc produït i enregistrat, precisament, en calent, tot buscant que la primera presa fos la bona. Tres dies de gravació analògica, mescla en cinta i cap a casa, per tal de recollir l’adrenalina que desprenen els músics quan toquen junts i se senten còmodes, amb una secció de metalls donant-ho tot, amb energia i sensibilitat.