BarnaSants estrena Argilaga, el nou treball de VerdCel, a L’Auditori

El concert tindrà lloc el proper dijous 3 d’abril i el sisè disc de VerdCel té com a protagonista el foc

VerdCel treballa la Cançó de manera única, barreja de manera natural influències modernes amb arrels mediterrànies. Gairebé ja 15 anys als escenaris, 10 anys des de la primera publicació i el 2014 ara publica el seu cinquè LP: Argilaga. La proposta d’Alfons Olmo és de convicció interdisciplinària i treballa en equip; els seus discos s’han editat en fantàstics formats de Llibre-CD que recullen música, còmics, poesia i treballs audiovisuals diversos; en directe ha treballat acció i projeccions amb notorietat i molta personalitat.

Passat el viatge pels estats de l’ànima, de l’aigua, de qui pateix la pèrdua de condicions laborals i la feina (‘Els dies del Saurí’), el nou protagonista de les cançons de VerdCel és el foc. Deu anys després de la seua primera publicació, l’EP ‘On està el lloc?’, aquest serà el sisè disc que veu la llum de la mà de al formació que, com a l’anterior, compta amb la producció de Valen Nieto. Una sonoritat delicada per fer entendre un discurs molt més cru alhora que positiu, poètic i directe. Un disc amb veu pròpia on es combreguen cançó, arrel i modernitat.

Treballs pretèrits de VerdCel han estat publicats en format digital i de Llibre-CD amb diversos elements, com el còmic, el poemari i l’audiovisual (curt i documental). A banda del format digital, aquesta vegada el format serà doble i sempre en CD. Per una banda una edició extraordinària de tirada limitada d’una grandària de 10’’ (26 x 26cm), similar al vinil de 10”, molt acurada, amb un llibret de 32 pàgines que conté il·lustracions d’una gran qualitat, les quals embolcallen el fil musical de les cançons, les lletres, els crèdits ampliats de tot el treball i el llistat de col·laboradors. També hi ha el format de CD en format habitual de cartró.

‘Un nou treball on les cançons clamen per allò essencial en la revolta individual, nacional i social: equilibri personal, estima, germanor i poble, desobediència. Som romer, espígol, timó en essència, aroma de justícia social, condiment per la llibertat; però per resistir, per pega-li la volta, seguirem sent arbust d’argilaga que lluita contra la forta sequera: tronc dret, flor primaveral, perfectament ramificada, espines llargues i robustes, combustible’.

La d”Argilaga’ és una estrena clau en la celebració ‘VerdCel 2014: 10 anys del 1er disc’, que consistirà també en l’enregistrament i edició del disc en directe ‘Òrbites, Poetes i Cançons’, així com el documental sobre la seua trajectòria aquests gairebé 15 anys: ‘Trajecte; La distància no és frontera’.

Una gira potent de presentació d’aquest nou disc i la participació dins el circuit d’AIEnruta per segona vegada, li espera els propers mesos: Calaf, Lleida, Bilbo i Vitòria-Gasteiz, Huesca, València, Mallorca, Deltebre, Cocentaina, Alacant i molts més indrets del territori que aniran afegint-se en la ruta de VerdCel al 2014.