BarnaSants i Lomography col·laboren en la campanya ?Nosaltres som la cultura?

Ho fan amb curtmetratges realitzats amb la càmera LomoKino on alguns dels artistes del Festival conviden a reflexionar sobre la situació de la cultura

La XVII edició de Barnasants ? Cançó D’Autor ha realitzat per a la seva edició de 2012 una campanya de 9 curtmetratges de 41 segons amb la càmera lomogràfica LomoKino. Actualment 5 dels 9 curts estan disponibles al Canal Vimeo del festival.

Cada curtmetratge està protagonitzat per una artista programat/da en aquesta XVII edició: Sanjosex, Anna Roig i l’Ombre de ton Chien, el Niño de la Hipoteca, Pulpopop, L’Etern Retorn, Cesk Freixas & Pau Alabajos, Roger Mas & La Cobla de Sant Jordi, Mazoni i La Banda Municipal del Polo Norte, que actuen a finals d’aquesta setmana, el divendres 24 i el dissabte 25 de febrer respectivament.

El món de la cultura s’està veient greument afectat per la crisi i per les retallades en la matèria, per aquesta raó els  curts formen part de la sèrie ?Nosaltres som la cultura?. Cada artista mostra una frase que busca fer-nos reflexionar sobre la situació de la cultura en el context actual. Frases o paraules carregades de sentit, escollides minuciosament per transmetre un missatge que cadascú sabrà interpretar, tant creadors com consumidors.

El Festival BarnaSants sempre ha apostat per altres disciplines més enllà de la música: artistes plàstics, fotògrafs i il·lustradors han anat donant lloc poc a poc a la que està considerada una de les millors cartelleries entre els festivals de música. Aquesta any s’ha apostat també pel cinema de petit format, gracies a la càmera lomogràfica que filma amb rodets de 35mm.

La LomoKino transmet un missatge de proximitat, d’accessibilitat, de quelcom que pot ser creat per el públic en general. Aquesta autenticitat i manualitat que la caracteritzen ens fan retrobar el cinema i sensacions que l’era digital ens ha anat fent perdre. Aquest cinema de petit format comporta a més un treball en equip que la fotografia no acostuma a comportar. El resultat son petites pel·lícules, totalment d’autor, experimentals i espontànies que no amaguen errors ni defectes i compten amb la complicitat dels artistes mostrant el moment tal i com va ser. Son petits fragments de realitat molt fidels i sense maquillatge ni repeticions.

Etiquetes:
,