Baula Teatre estrena una obra de teatre a un Búnker de Berlín

Aquest muntatge es podrà veure en directe des de la Casa de Cultura

La companyia Teatre de Contacte, de Maçanet de la Selva, ha estat escollida per fer l’acte Pre-FITAG (Festival Internacional de Teatre Ameteur de Girona) que organitza la Diputació
Aquest any, l’esdeveniment consistirà en l’estrena de l’obra de teatre de creació pròpia “Baula” en un búnker de Berlín, avui dia 20 de juny de 2008 a les 8 del vespre. Aquest obra es podrà veure en directe a la Casa de Cultura de Girona per videoconferència o a la web del Fitag. L’acte té el suport de l’Institut Ramon Llull.
A l’estiu de 2007 el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona -FITAG- va convidar el documentartheater berlin a Girona. El jove grup teatral de Berlín, que agrupa catorze nacions, va posar en escena la seva obra Ballarines darrera el filferro espinós i el seu concert internacional. El públic es va entusiasmar amb l’obra i la companyia va quedar encantada amb l’atmosfera del festival. Després d’aquesta estrena es va decidir portar a terme una co-producció.
D’això fa gairebé un any i els dos grups teatrals han treballat estretament en les escenografies, coreografies i assajos. Finalment, aquest projecte teatral únic, entre Girona i Berlín, on el Teatre de Contacte i el dokumntartheatre berlin mostren el resultat del seu intercanvi cultural i artístic en les seves respectives ciutats d’origen, s’han cristal·litzat. Demà, Teatre de Contacte presenta la seva obra Baula, a les històriques i evocadores instal·lacions del complex Búnker, sota la plaça Bloch de Berlín i a l’agost, el dokumentartheatre de Berlín respondrà a Girona, amb la seva obra I el Nom de l’estrella és Txernòbil, amb llengua catalana.
Baula mostra la vida D’un cabaret intemporal que podria estar situat en qualsevol lloc. Aquí trobem sis persones lligades per cadenes immaterials a un destí que poques vegades els somriu; tot i així, L’amor els farà viure tres realitats diferents i els permetrà sobreviure en un mateix món aparentment alegre però, en el fons, trist.
L’obra, basada en L’expressió visual, utilitza diferents tècniques artístiques per parlar de temes com la violència de gènere, la por, L’abús de poder, la hipocresia de la societat o la capacitat de sobreviure a qualsevol preu.

Teatre de contacte
Teatre de Contacte és una companyia de formació recent. Els seus sis components han estat alumnes de L’escola El Galliner, on es van trobar per fer un petit treball. L’entesa va ser immediata i al cap de poc temps es van constituir com a companyia. A banda D’haver conreat la interpretació, alguns dels seus membres provenen de disciplines artístiques diferents, com la dansa o la música, cosa que es reflecteix en el seu primer espectacle.
L’objectiu de la companyia és oferir, en clau D’humor, un teatre amb contingut, utilitzar el teatre com a eina reivindicativa i servir-se del llenguatge artístic en totes les seves variants per parlar dels temes que la interessen.

Etiquetes:
, , ,