bcn216 protagonitza L’homenatge a Steve Reich al concert inaugural del Sónar a L’Auditori

Carles Santos no podrà participar al concert per problemes de salut i serà substituït per Synergy Vocals

El grup resident a L’Auditori bcn216 ultima a aquestes hores els darrers detalls del concert homenatge a Steve Reich previst per demà a les 20h al que finalment no podrà assistir el compositor i pianista Carles Santos. Santos, que havia D’interpretar les parts al piano que originalment havia de tocar Steve Reich, s’ha vist obligat a cancel·lar la seva participació al concert per problemes de salut.

El programa es manté intacte amb el grup instrumental bcn216, que ha estat al capdavant del concert en tot moment, i amb el grup vocal britànic Synergy Vocals que interpretaran Sextet (1984) i Music for 18 Musicians (1974-1976), una obra puntal en la carrera D’Steve Reich i peça clau de la música D’avantguarda de la segona meitat del segle XX. Les 4 parts de piano de Music for 18 Musicians seran interpretades per músics de bcn216.

L’Auditori porta diverses edicions col·laborant amb el Festival Sónar amb diferents coproduccions. bcn216 ha participat en diverses ocasions: L’any 2010 van interpretar obres de compositors nipons amb els visuals de Cristian Vogel i el 2009 van col·laborar amb L’artista noruec Lars Horntveth. Altres artistes que han passat per L’Auditori amb motiu del Sónar han estat Ryuichi Sakamoto, Cabo San Roque, Matthew Herbert i Basquiat Strings.

Sobre Steve Reich

Steve Reich és una de las figures més rellevants del panorama musical dels últims cinquanta anys i un dels pares, juntament amb Terry Riley, del moviment minimalista nord-americà. La seva dilatada carrera ha suposat una constant experimentació tonal i estructural, nascuda com a resposta a la rigidesa dodecafònica de la primera meitat del segle, que L’ha portat a construir magistrals mosaics sonors D’una riquesa melòdica i rítmica fascinants i absolutament trencadores amb la tradició. Reich està considerat per la crítica musical especialitzada com una de les influències més notables en la música de l’últim mig segle. És també una referència clau per a multitud d’artistes de diferents escenes i disciplines, des del rock experimental als pioners de l’electrònica passant per l’hip-hop.

Sobre bcn216

Aquest grup instrumental resident a L’Auditori s’ha convertit en una referència obligada del panorama musical a Espanya. Creat el 1985 per la iniciativa conjunta del compositor i director d’orquestra Ernest Martínez-Izquierdo i del flautista David Albet, actual director artístic, és un grup obert a tot tipus de propostes, estímuls i novetats. bcn216 desenvolupa una tasca de normalització i difusió del repertori contemporani, oberta tant a la música nacional com internacional.
 

Sobre Synergy Vocals

Synergy Vocals és un grup excepcional de vocalistes que cobreix un ampli espectre de gèneres musicals i que treballa principalment amb el micròfon. Molt respectat per la seva perfecta combinació de veus, la precisió rítmica i les seves dinàmiques actuacions, el grup col.labora regularment amb l’Ensemble Modern, Steve Reich, Ictus i la London Sinfonietta.

Etiquetes: