Beca Mataró 2012

Can Xalant convoca el concurs per adjudicar una beca dirigida a creadors i investigadors de Mataró

La beca serveix per a desenvolupar un projecte D’arts visuals en qualsevol format o suport, o un treball de recerca teòric en L’àmbit de les arts visuals (exposició, publicació, material docent, etc.), amb la condició de què el projecte es centri en la ciutat de Mataró (els seus habitants, el paisatge, la història, L’urbanisme, les festes, etc.).
La primera beca va ser adjudicada L’any 2009 ex-aequo als projectes artístics ?Welcome to Mataró? de Raül Roncero ? una reflexió sobre la utilització del souvenir com a objecte turístic que defineix una ciutat ? i ?Ombres D’ahir? de Francesc Pàez i J.M. Calleja ? un curtmetratge experimental que mostra una casa plena D’elements propis de la ciutat de Mataró, tot un univers simbòlic ?. 
La beca 2010 es va concedir al projecte ?Decorar la vida dels anys 60 a Mataró. Història D’un fenomen de 10 anys a la ciutat de Mataró? de Martí Anson ? una investigació sobre el recorregut dels mobles que va dissenyar Joaquim Anson a la ciutat de Mataró als anys seixanta i setanta ?.
El projecte guanyador del 2011 va ser ?Topografia de la tipografia de Mataró? de Pere Fradera, que serà presentat públicament el proper mes de maig i que fa una anàlisi fotogràfica de les tipografies utilitzades a L’espai públic de la ciutat.
Etiquetes: