Biblioteques de Girona presenta una nova proposta per als aficionats a les sèries de televisió

La tercera edició del cicle “3x3” ofereix un nou format de clubs de lectura en els quals es tractaran els llibres que han inspirat els productes televisius

La tercera edició del cicle “3×3” de les Biblioteques de Girona tindrà com a tema central les sèries de televisió i els llibres que les han inspirat. Amb aquesta proposta, les Biblioteques ofereixen un nou format de club de lectura que parteix de la idea d’apropar propostes literàries als lectors aprofitant la creixent demanda de llibres de gènere o best-sellers que han inspirat productes televisius.

 

Els ingredients d’aquesta activitat, que té lloc a la Biblioteca Antònia Adroher sota el nom de “3×3. Capítol a part: sèries de televisió i literatura”, són tres sessions conduïdes per una persona especialment coneixedora de la matèria, la lectura de dos o tres llibres que proporciona la mateixa biblioteca a tots els participants i un recull bibliogràfic. Membres del col·lectiu de crítics de cinema i sèries “Els Bastards” seran els encarregats de donar forma a aquesta proposta, en la qual els participants parlaran de les seves sèries preferides mentre comparteixen la lectura de les novel·les.

 

La primera sessió es farà el dimecres 10 de febrer a les 19.30 h. Consistirà en una xerrada introductòria, titulada “De la novel·la fulletonesca a HBO. Literatura i ficció televisiva”, conduïda pel membre d’”Els Bastards” i programador del Museu del Cinema, Jordi Dorca. El mateix Dorca serà l’encarregat de dinamitzar la segona trobada, el 9 de març a les 19.30 h, per parlar de ficció televisiva en general i més concretament de la sèrie i el llibre “The Leftovers”, de l’autor Tom Perrotta.

 

La tercera i última sessió estarà dedicada a “Joc de Trons” i als llibres de la saga “Cançó de gel i foc”, de George R. R. Martin. El dia de la trobada serà el 6 d’abril, també a les 19.30 h, i comptarà amb la presència de Lluís Simon, membre d’”Els Bastards” i periodista.

 

A les dues primeres edicions, les temàtiques del “3×3” van ser la narrativa eròtica, amb “Les cinquanta ombres d’en Grey”, i els llibres de màgia, amb comentaris sobre la saga de Harry Potter.