Big Mama i Original Jazz Orquestra del Taller de Músics s’uneixen per reviure els grans clàssics del jazz i blues

S'estrena Bluesin?The Jazz, la nova producció de l'OJO

L’Orquestra del Taller de  Músics ?OJO- amb la col·laboració de Big Mama, s’uniran per reviure L’esperit els grans clàssics del jazz i les dames del blues en un espectacle que tindrà lloc avui 9 de maig a les 19 h al Palau de la Música de Barcelona.
 
El concert consta de dues parts. La primera girarà entorn als grans noms del jazz del segle XX, amb autors i compositors com Duke Ellington, Thad Jones o Miles Davis. A la segona part, s’estrenarà Bluesin? The Jazz, la nova producció de L’OJO que compta amb la col·laboració de Big Mama, una de les veus més importants del panorama blues.

A mitjans dels anys vint, algunes dones cantants de blues aconseguiren una gran repercussió musical, alhora que van marcar les pautes del què s’ha anomenat el blues clàssic. Elles van gravar els primers discs del gènere acompanyades pels millors músics de jazz del moment. Les seves composicions i vitalitat interpretativa foren un exemple de vàlua artística i, per això, L’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics i la cantant Big Mama, sota la direcció de David Pastor, es proposen treballar conjuntament per donar relleu a aquestes veus a partir de les cançons dels seus repertoris: Ma Rainey, Bessie Smith, Ida Cox, Alberta Hunter i Memphis Minnie, entre D’altres. Una ocasió única per reviure L’ambient dels anys 20 i 30 a partir de les cançons de les grans veus femenines del blues.

Etiquetes: