Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació promouen la reactivació econòmica i laboral

Redacció.- Amb el principal objectiu d’ajudar a reactivar l’emprenedoria, el teixit empresarial i les oportunitats laborals, Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació se celebran conjuntament del 21 al 23 de setembre al recinte de Montjuïc amb les màximes mesures de seguretat i prevenció. Aquesta doble cita, liderada i promoguda per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa i altres institucions i entitats dedicades a la promoció econòmica del territori, comptarà amb més de 260 activitats programades – entre conferències, tallers, sessions d’assessorament i espais de networking -, algunes de les quals es podran seguir de forma online.
Els dos esdeveniments conflueixen amb eines, idees, recursos, assessorament i propostes formatives d’utilitat per a persones emprenedores, treballadors autònoms, pimes, start-ups i tothom qui cerqui feina o reorientar la seva carrera professional. Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació marquen la represa presencial de l’activitat firal a la capital catalana.
El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, ​​Jaume Collboni, ha destacat la voluntat de “fer servir totes les eines i recursos al nostre abast per reduir l’impacte d’aquesta crisis i contribuir a la reactivació de l’economia de la ciutat”.”Estem convençuts que aquests esdeveniments oferiran respostes, suport i oportunitats a persones emprenedores, pimes, professionals, autònoms, i també a persones en procés de recerca de feina”, ha assegurat en la presentació d’aquests salons celebrada aquest matí.
Per la seva banda, el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, s’ha referit a la importància i significat de la tornada de l’activitat firal presencial “orientada de moment a una participació més local i de proximitat tot i que amb la voluntat d’intensificar-la progressivament amb la mirada posada al 2021”. Serrallonga ha subratllat:“el nostre objectiu és reprendre l’activitat firal amb totes les mesures de prevenció i seguretat dels participants, facilitar que l’assistpencia de les empreses a un esdeveniment contribueixi a rellançar el seu negoci i fer networking, i reafirmar el nostre paper de motor econòmic”.
Revitalitzar i adaptar els negocios
Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació tindran el seu propi programa d’activitats, alhora que establiran espais comuns, que augmentaran els continguts de valor per al visitant. Paral·lelament, es combinarà el format presencial al Palau núm.8 de recinte de Montjuïc amb la retransmissió de conferències en streaming i sessions d’assessorament a través d’una plataforma virtual per ampliar l’abast i l’audiència dels esdeveniments.
Bizbarcelona, l’esdeveniment de referència per a emprenedors i pimes, estructura aquest any les seves conferències, punts d’assessorament personalitzat i activitats de networking al voltant de sis àrees temàtiques: Emprendre; Creixement; Nous reptes, noves realitats; Startups & Business Innovation; Talent Arena; i Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Inclourà, a més, una zona amb uns 30 estands d’entitats, institucions i empreses amb eines, recursos i solucions per als negocis, la gestió empresarial, el màrqueting i les vendes. També comptarà amb l’àrea Bizfranquícies, amb firmes i consultores que presenten els seus conceptes de negoci i cartera de marques per franquiciar.
Les gairebé 120 conferències previstes a Bizbarcelona tractaran qüestions essencials a tenir en compte pels emprenedors amb idees o projectes de negoci en marxa i per pimes i startups en fase de consolidació i creixement. Tot això emmarcat en la nova realitat sorgida amb la pandèmia que exigeix ​​una transformació i adaptació dels negocis a les tendències tecnològiques, socials i empresarials que marcaran l’economia postcovid. En aquest context de canvi, es compartiran experiències d’èxit dutes a terme per emprenedors i empresaris i es presentaran, a més, els ODS com una oportunitat per reactivar l’economia de forma responsable, sostenible i amb impacte social positiu.
Entre els gairebé 150 ponents confirmats figuren noms com el president de la Cambra de Barcelona, ​​Joan Canadell; el president de PIMEC, Josep González; la directora de transformació digital de DAMM, Laura Gil; la presidenta i CEO de Savills Aguirre Newman Barcelona, ​​Anna Gener; la inversora, consultora i cofundadora de B-wom, Helena Torras; el CEO de Seat:Code, Carlos Buenosvinos; el director de Research & Technology Transfer de la Universitat de Girona, Pere Condom; l’executiva i periodista especialitzada en startups de Llorente i Cuenca, Mar Galtés; el president d’AMETIC, Pedro Mier; el professor d’ESADE, Joan Riera; el president de la Global Future Work Foundation, Simon Dolan; la consultora en vendes, Mònica Mendoza; l’humorista i expert en Xcentric Talent, Daniel Delacámara; i la presidenta del Circuit de Barcelona-Catalunya, Maria Teixidor.
Com a novetat, en el marc de Bizbarcelona, ​​es durà a terme un acte de reconeixement a les millors iniciatives emprenedores i solucions aportades per pimes en els últims mesos que hagin ajudat a fer front a l’emergència sanitària.
Talent, oportunitats i inclusió laborals
Per la seva banda, i donada l’actual conjuntura, el tradicional Saló de l’Ocupació Juvenil esdevé enguany un Saló de l’Ocupació per a tothom, obert a qualsevol persona a la recerca de feina, fórmules d’autoocupació o un canvi professional. Així, el Saló de l’Ocupació oferirà la possibilitat d’informar-se, assessorar-se i conèixer els perfils de treball més demandats en diferents sectors. Entre les més de 125 activitats que proposa s’inclouen xerrades, conferències, tallers per afrontar amb èxit la tasca de trobar feina, espais d’assessorament individualitzat, a més de serveis personalitzats d’orientació laboral i de defensa dels drets dels treballadors. També hi haurà una àrea per a conèixer entitats i opcions laborals en el tercer sector i un àmbit específic per a professionals del món de l’ocupació on compartir idees, estratègies i bones pràctiques en recursos humans, transformació de la feina i inserció laboral.
L’espai que funcionarà com a nexe d’unió entre Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació serà la Talent Arena. Aquesta àrea compartida busca donar resposta als reptes que suposen l’atracció i retenció de talent a les empreses, així com mostrar i oferir noves oportunitats laborals a professionals de diferents sectors. A la Talent Arena es duran a terme conferències on s’analitzaran les tendències en la gestió del talent a la vegada que una trentena d’empreses explicaran les seves necessitats de contractació i perfils sol·licitats. Com a complement, hi haurà activitats de networking per a generar oportunitats laborals.
Així mateix, la Fira d’ocupació di-Capacitat i Talent “Sí i Millor” que organitza FECETC (Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya) amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona s’integra aquest any al Saló de l’Ocupació. “Sí i Millor” aportarà conferències i entrevistes adreçades a facilitar la inserció laboral de les persones amb discapacitat i a ajudar les empreses de més de 50 treballadors a complir amb l’obligació legal de reservar un 2% dels llocs de treball a aquest col·lectiu.
L’accés per visitar tant Bizbarcelona com el Saló de l’Ocupació és gratuït, prèvia acreditació a través de la web. Tots dos esdeveniments compten amb la col·laboració d’institucions i entitats públiques i privades que promouen l’activitat econòmica i empresarial, l’emprenedoria i l’ocupació. A més de l’Ajuntament de Barcelona, ​​a través de Barcelona Activa, tenen una important implicació la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, ​​PIMEC, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Protocol Covid Less
Per celebrar aquests esdeveniments amb les màximes garanties de seguretat per als assistents, Fira de Barcelona implementarà un exhaustiu protocol de prevenció, elaborat en col·laboració amb experts en gestió de riscos i l’assessorament de l’Hospital Clínic, l’aplicació del qual serà auditada per la consultora KPMG. Espais i sales de conferències àmplies que garanteixin el distanciament físic, intel·ligència artificial per controlar els fluxos de visitants i els aforaments, traçabilitat dels contactes dels assistents, control de temperatura en els accessos i sistemes de ventilació i renovació d’aire reforçats són algunes de les mesures que s’implementaran durant la celebració de Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació.