Bläue, Defelpa, La Iaia, Joan Dausà i Els Tipus d'Interès i Pulpopop són els primers finalistes del Sona 9 2010

Els tres finalistes definitius actuaran el 9 de novembre a la Sala Bikini

El jurat del desè concurs de maquetes Sona 9 ?edició 2010? ha elegit les cinc bandes que passaran a la fase final del certamen: Bläue (rock – Barcelona), Defelpa (pop – Barcelona), La Iaia  (pop-folk – Vic),  Joan Dausà i Els Tipus D’Interès (pop-rock – Barcelona) i Pulpopop (pop – La Cellera i Sarrià de Ter).

La decisió s’ha pres després D’analitzar els concerts celebrats durant el mes de setembre al festival Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic i el BAM de les Festes de la Mercè de Barcelona. En aquests esdeveniments els nou grups semifinalistes van realitzar les proves eliminatòries, que consistien en versionar un tema català i musicar un poema. El jurat del Sona 9 està format per periodistes musicals D’iCat fm, Televisió de Catalunya, Ritmes.cat i la revista Enderrock.

En la fase final del Sona 9 2010, els cinc grups elegits oferiran un concert acústic a iCat fm ?que s’emetran cada diumenge a partir de les 21 hores, durant el mes D’octubre, dins el programa Sona 9 ? i enregistraran una cançó als estudis Bucbonera Records de Caldes de Montbui. Aquestes proves tindran la supervisió i l’asessorament del cantant, músic i productor Miqui Puig. Posteriorment, el jurat valorarà i decidirà els tres grups finalistes que actuaran el 9 de novembre a la final del concurs a la sala Bikini de Barcelona.

 
La gala dels deu anys

El lliurament dels premis del concurs del Sona 9 2010 tindrà un fi de festa especial per celebrar el desè aniversari del concurs de maquetes. Es farà un repàs a les cançons més representatives de la dècada sorgides del concurs i hi participaran els artistes i grups més destacats de la història del certamen. A més, el grup barceloní Mine!, guanyador de L’edició del 2009, presentarà oficialment el seu disc Un brindis pel nen androide (Música Global, 2010).

Els grups i cantants que ja han confirmat la seva pressència a la festa dels 10è aniversari del Sona 9 són: Manel, The Gruixut’s, Miquel Abras, Rauxa, Ix!, Bikimel, Rosa-Luxemburg, Relk, Quim Vila i Sanpedro. L’entrada per aquest concert serà lliure amb invitació (per a majors de 16 anys), i es podrà recollir a partir del 25 D’octubre a Enderrock (Muntaner 477, Barcelona) i a iCat fm (Diagonal 614, Barcelona).

El Sona 9 és el concurs més important per a la promoció de la música en català i està organitzat per iCat fm, Televisió de Catalunya, Ritmes.cat, el Grup Enderrock, a més dels Departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Els premis

1> Premi Sona 9. S?atorgarà al guanyador de la final que se celebrarà a la sala Bikini de Barcelona. Aquest premi consisteix en la gravació i edició D’un disc, amb la direcció D’un productor professional, una campanya de publicitat a TVC, iCat FM i la revista Enderrock, una minigira de cinc concerts promocionals i la gravació D’un videoclip promocional.

2> Premi Joventut. S?atorgarà al segon classificat de la final del Sona 9. Aquest premi consisteix en la gravació i edició D’un MaxiCD amb 4 cançons, una minigira per Catalunya amb 3 concerts promocionals a festivals i sales de concert i campanya de difusió als mitjans del concurs.

3> Premi Èxit. S?atorgarà al tercer classificat de la final del Sona 9. El premi consisteix en una dotació de 2.000 euros en material musical i campanya de difusió als mitjans del concurs.

4> Premi per votació popular. S?atorgarà per votació del públic a qualsevol dels 18 grups que han accedit a la primera fase. Les votacions és realitzen a través de les webs del concurs. Aquest premi consisteix en una dotació econòmica de 1000 euros en material musical i una campanya de difusió als mitjans.

Etiquetes:
,