El Black Music Festival aposta pel talent i les propostes emergents

Hi actuarà la llegenda viva del 'So Motown' Martha Reeves & The Vandellas

Redacció.- El Black Music Festival continua apostant pel talent i reuneix en un mateix cartell la llegenda viva del ‘So Motown’ Martha Reeves & The Vandellas, el reputadíssim guitarrista de Tennessee Eric Gales, el bluesman californià Reverend Shawn Amos, les veus més dolces del soul com els anglesos Shirley Davis i Bitty McLean, el sorprenent duet francès de música avançada Ibeyi o l’original actuació dels Gramphone AllStars Big Band.
Com dicta la tradició, el Black Music Festival també aposta per les propostes emergents de casa de qualitat indiscutible, com els valencians La Raíz que estrenen la seva nova gira al festival, els lleidatans de moda Koers, les sorprenents WOM Trio, o els projectes a descobrir dels cantautors d’ànima negra com el manresà Damià Olivella i el gironí Gaspar.
El festival també aposta per la programació familiar, amb la incorporació al cartell de l’experiència “Black Music pels més menuts”, l’espectacle Funkids exclusiu per a escoles gironines on hi participen la Black Music Big Band i la companyia Brodas Junior, la Cercavila integradora de Zebrass Marching Band a Salt, la jornada gratuïta “Black Music Frontissa” de cultura urbana i l’actuació de Reggae per Xics al Black Music Picnic.
La presentació del Black Music Festival 2018 serà a Barcelona amb un concert a la Sala Apolo protagonitzat per la Black Music Big Band (BMBB), que és una big band escola impulsada pel festival a comarques gironines. Reservada a menors de 25 anys i dirigida per Adrià Bauzó, la BMBB és un espai on els joves músics de casa hi troben les condicions perfectes per desenvolupar i completar la seva formació musical.
Un altre aspecte destacable del Black Music Festival 2018 és el Black Music Picnic, que després de l’èxit de l’edició anterior, ha programat el millor cartell, amb Los Mambo Jambo i un apartat familiar protagonitzat per l’espectacle familiar “Reggae per Xics” de The Penguins i una actuació de la Black Music Big Band.