Blanes celebra la seva festa amb set tones D’explosius

La Pirotecnia Valenciana de Llanera de Ranes iniciarà la 39ª edició del concurs de focs D'artifici

Blanes comença avui la 39a edició del popular Concurs Internacional de Focs D’Artifici de la Costa Brava, creat el 1970, coincidint amb la festa major de Santa Anna. L’espectacle pirotècnic, que se celebrarà a partir D’avui i durarà fins el dilluns 27 dispararà al voltant de set tones D’explosius, amb una mitjana prevista D’uns 150.000 espectadors diaris, segons les estimacions dels organitzadors.
L’elevada afluència de públic coL’loca L’espectacle pirotècnic de Blanes com un dels esdeveniments més concorreguts de Catalunya. El Concurs de Focs Artificials de Blanes és un referent en tot L’Estat i gaudeix D’un gran prestigi entre les pirotècnies de tot el món. La primera pirotècnica a actuar serà la Pirotecnica Valenciana que va guanyar el concurs de la passada edició.

Aquest vespre Carles Bas, biòleg i investigador marí molt vinculat a a la vila serà L’encarregat de fer el pregó. A continuació L’humorista Pep Plaza divertirà als assistents amb L’humor televisiu de Pep Guardiola, Lluís Canut, José Bono, Rajoy, Zapatero i Quim Monzó.

La programació de la festa oferirà música per a tots els gustos, amb metal, ska, rock, punk i mestissatge nocturn al camp de futbol i a la Plaça dels dies feiners.

Divendres hi haurà un festival folklòric a la plaça dels Dies Feiners, a partir de les 23.00 hores, i, dissabte al migdia, a la plaça de Dintre, un concert de sardanes. L’endemà a la nit, el gran ball amb la Blanes Orquestra.

El dia de Santa Anna, el diumenge 26, és el dia de la patrona de la població. Hi haurà ball de gegants, cercavila, comitiva oficial, ofici religiós, ballades de sardanes, balls clàssics i concerts. Un seguici ininterromput D’activitats aptes per a tots els públics. Dilluns vinent, els més petits tindran circ i el dimarts L’Aplec de L’Amor serà el final de festa.

Etiquetes: