"Bleu!", de la companyia italiana TPO, plat fort de la programació familiar del festival

Després de l’èxit en l’edició del festival de l’any passat, torna PaGAGnini, d’Ara Malykian i Yllana, un concert de música clàssica amb molt d’humor

Els dies 7 i 8 de novembre, El Canal acull quatre funcions de l’espectacle “Bleu!” de la companyia italiana TPO, un espectacle internacional de dansa, circ i teatre que integra projeccions de gran format i estructures interactives. Completant la programació per a tots els públics del cap de setmana, diumenge 8 de novembre l’Auditori de Girona acull “PaGAGnini”, d’Ylllana i Ara Malikian, muntatge que converteix un concert de música clàssica en un gran espectacle d’humor.

Per a nens i nenes a partir dels 4 anys, “Bleu!” és un homenatge a la mar i a les tradicions Mediterrànies: el viatge mitològic d’un mariner a la recerca d’una perla màgica, una història de descobriment i experiències on els espectadors més petits es converteixen en protagonistes. Amb moltes recursos tecnològics, la companyia TPO torna al festival revolucionant el teatre familiar. A “Bleu!”, espectacle gairebé sense text, els estels són el fil conductor que uneix transversalment una escena a una altra. Seguint les petjades de les estrelles, el públic afronta aigües tempestuoses i la fúria dels vents, descobreix als habitants marins, dansen, toquen música, i es creen moment de joc.

La companyia TPO és una de les companyies internacionals de referència centrades en el teatre per infants i joves. Va néixer l’any 1981 a la Toscana, Itàlia, i en els últims anys ha participat en nombrosos festivals nacionals i internacionals. El seu punt fort és el teatre visual, on el protagonista és l’espai escènic, les imatges, els sons…a partir de tecnologies interactives cada espectacle és diferent i gràcies a l’ús de sensors, les escenografies es transformen en ambients teatrals interactius.

Alguns dels premis que la companyia ha guanyat són: Gijón (ES) Premi Feten 2010 (Premi especial del jurat a les noves propostes escèniques), el “New England Foundation for the Arts”, el “National Dance Project/US Tour”, 2010 Boston, MA (USA), el Premi “Teatri di Vita” (premi della giuria dei ragazzi) a Porto Sant’Elpidio 2007 (IT), el “Premo ADE”(Art Digital Era 2004), i el Premi ETI Stregagatto (1999 i 1983).

 

“PaGAGnini” repassa la història de la música clàssica en clau d’humor

Amb la fila de músics seriosos i amb els fracs immaculats, la companyia Yllana i Ara Malikian presenten un concert de música clàssica totalment esbojarrat. Estrenat fa sis anys, el muntatge s’ha pogut veure en un gran nombre d’escenaris, fent plorar de riure a mig món. Ara Malikian i Yllana, convertits en un quartet de corda, interpreten Vivaldi o Mozart, però també versions flamenques o rock and rolls, sempre entre bromes i gags.