El Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona, es redefineix per esdevenir el nou centre de referència d’art contemporani

L’espai estarà ubicat a la seu de l’antiga Fundació Espais

Redacció.- Amb la missió de ser el centre d’art contemporani de referència de Girona i comarques, s’ha presentat el nou espai expositiu, de gestió i arxiu del Bòlit, que estarà ubicat a la plaça del Pou Rodó, 7, seu de l’antiga Fundació Espais.
El nou centre vol complir tres objectius principals. En primer lloc, activar i promoure la creació de les arts visuals contemporànies fent especial incidència en els artistes de la ciutat i del territori; en segon lloc, desenvolupar projectes innovadors i educatius a l’entorn de l’art contemporani al Barri Vell de la ciutat, i finalment, exercir les seves funcions expositives que complementarà amb el futur equipament museístic de la Casa Pastors vinculat al Museu d’Art de Girona, així com l’Escola d’Art de Girona.
L’alcaldessa de Girona ha posat de manifest que “aquest nou espai és una eina que aconseguirà impulsar en positiu un nou espai de trobada entre els veïns del Barri Vell i servirà d’element cohesionador de barri, alhora que es convertirà en un nou centre de recuperació de cultura i de difusió de l’art contemporani”. El regidor de Cultura, Carles Ribas ha destacat que l’espai “serà una peça clau fonamental per a la difusió de l’art audiovisual del país i d’impuls per als artistes emergents de l’art contemporani”.
La inauguració del nou espai està prevista per a finals d’octubre i aquesta nova incorporació, que s’afegeix als espais del Bòlit_Sant Nicolau i el Bòlit_La Rambla, que continuaran amb la seva activitat habitual, permetrà posar a disposició del públic l’important fons de documentació de l’antiga Fundació Espais (la segona biblioteca d’art contemporani més important de Catalunya, oberta els anys 1987-2010), el qual es complementarà amb el fons de documentació i la biblioteca del Bòlit.