Bonart, Esguard i Sàpiens premis APPEC

 
El jurat ha atorgat el premi a la millor publicació a Sàpiens per ser “la revista més llegida en català, especialitzada en història i de referència pel seu sector i pel públic en general”; premi a la millor editorial a bonart “editorial de referència en el sector de les arts plàstiques. Ha sabut diversificar les seves tasques dins el sector”. Premi a la millor nova publicació, Esguard “per ser la primera publicació en català nadiua per a tauletes. Va nèixer el 2012 i té un sistema de funcionament pioner”. Al millor reportatge, L’Avenç El Cànem, de fàbrica dels Godó a presó franquista realitzat per Jaume Bosqué i Lluís Bursó. “Treball exhaustiu i molt documentat publicat en tres entregues a l’Avenç sobre la fàbrica del Cànem un cop acabada la guerra civil”. Premi a una persona, Manuel Cuyàs “per la seva trajectòria periodística”.

 
El jurat dels premis ha estat presidit per Carles Duarte i format per Esteve León, secretari; Jaume Ciurana, tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i ICUB; Antoni Molons, director general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat; Jordi Sellas, director general de Creació i Empreses Culturals de la Generalitat; Raimond Blasi, regidor de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona; Rosa Serra, coordinadora Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació Barcelona; Eugeni Cabanes, periodista i director de Comunicació d’Endesa a Catalunya; Albert Sáez, director adjunt d’El Periódico; Joan Ventura, director adjunt del PuntAvui d’Informació Cultural; Francesc Marc Álvaro, periodista, articulista de La Vanguardia; Àlex Gutiérrez, cap de Mèdia de l’ARA; Enric Frigola, secretari general del Col·legi de Periodistes; Lluís Gendrau, president de l’APPEC i Oriol Soler, president de Cultura 03, Sàpiens Publicacions (representant APPEC).

El premi que es concedeix a 25 anys de trajectòria serà entregat a El Mirall i Terrat. La millor portada de l’any se decidirà el dia 26 de març en el decurs de la festa d’entrega de premis que tindrà lloc a partir de les 20 h. a la Sala Modernista del nou edifici d’Endesa de l’Avinguda Vilanova de Barcelona.També el premi a la revista més popular, així com el premi a una institució compromesa amb la cultura i la llengua del país.