La Bonne atorgarà el Premi Joves Creadores 2019, guardó que reconeix el talent cinematogràfic en perspectiva feminista

L’estrena del curtmetratge tindrà lloc el mes de juliol en un cinema de Barcelona

Redacció.- El Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, La Bonne, en col·laboració amb l’ICUB i la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, atorgarà, el dilluns 9 de desembre el Premi Joves Creadores 2019. El guardó té l’objectiu d’incentivar la producció i la creació audiovisual amb perspectiva feminista de les dones joves de la ciutat, així com promoure la creació i difusió d’històries fílmiques que posin en el centre la capacitat de resiliència i els processos d’apoderament protagonitzats per dones, en tota la seva diversitat.
“Els nostres cossos”, al centre del debat
La convocatòria està inspirada pel lema “Els nostres cossos”. Una oportunitat per representar a través del llenguatge audiovisual la relació amb el nostre cos. Alhora que permet donar visibilitat als cossos no normatius i dissidents, i reivindicar el cos com a temple i font de plaer.
En aquesta línia, el mateix dia del lliurament del Premi, se celebrarà la taula rodona “Dels cossos a la pantalla”, per reflexionar al voltant de la representació dels nostres cossos en l’audiovisual i qüestionar-nos: ens sentim còmodes amb la imatge que el cinema i l’audiovisual projecta dels cossos de les dones’ És el cos un territori de conflicte representacionaL’ Quin paper hi juga la mirada de la creadora? i l’actriu que hi posa el cos i la veu? Quin tractament reben els cossos dissidents’ Quines estratègies de representació feminista i antiracista es poden emprar?
Tania Adam, periodista i productora cultural, fundadora i editora de Radio África Magazine, presentarà l’acte i moderà la taula, que també comptarà amb Cloe Masotta, crítica, analista i docent de cinema i art contemporani; Júlia Barceló, actriu; Sally Fenaux, realitzadora audiovisual i Marta Vergonyós, artista multidisciplinar i directora de La Bonne.