Borja Penalba i Mireia Vives, segon concert del Barnasants 2019 a l’Alguer

La proposta de cançó de la tercera setmana del #Barnasants2019 inclou els concerts de Maria José Cardona, Les cançons De Terra i Llibertat de Joanjo Bosk, Nacho Vegas, Olden, Alejandro Martínez, Lia Sampai i Ismael Serrano

Redacció.- El Projecte Cultural en Xarxa Barnasants 2019, que es va pre-inaugurar el 19 de Gener a L’Alguer amb el concert Dues Cultures un Sol Mar de Joan Isaac i Giorgo Conte, torna per segon cop aquest any a l’Alguer, enfortint les propostes dels territoris que compartim llengua i cultura.
La següent cita és aquest dissabte 9 de febrer (21 h), el públic alguerès podrà gaudir de la proposta en directe de Borja Penalba i Mireia Vives al Teatre Cívic de L’Alguer. Els dos artistes valencians no són nous per al públic alguerés, van formar part del projecte Mans manetes. L’Alguer: Paraules, cançons i veus de minyons. Un projecte de fort significat cultural, lingüístic i pedagògic, amb l’objectiu de recuperar la música popular algueresa i difondre el seu coneixement entre els estudiants de l’Alguer.
Mireia Vives i Borja Penalba presenten el seu segon treball plegats Línies en el cel elèctric (Mésdemil, 2017), i ens conviden a viure un viatge iniciàtic pel seu territori més íntim: un paisatge d’anhels, d’esperances i de vivències. És un recorregut ple de sinceritat i passió. Des de l’escenari, el duet ens pren de la mà per conduir-nos a un oceà d’estils, amb versos lliures i ritmes diversos, una proposta oberta i juganera, que fuig d’etiquetes.
Prèviament al concert, el dia abans, (divendres 8 de febrer) a les hores 11.30 Mireia Vives i Borja Penalba preparen una trobada amb el estudiants de l’escola mitjana “Maria Carta” del carrer Malta, i a les 18:00 a “Lo teatrí” de l’actor Ignazio Chessa, on faran una prèvia de les Línies en el cel elèctric per al públic alguerès.
Borja Penalba i Mireia Vives no seran els darrers a visitar L’Alguer, Quico Pi de la Serra i Maria del Mar Bonet tancaran la 24a edició del Projecte Cultural Barnasants, el dia 25 d’abril, — data de commemoració de l’alliberament del feixisme a tota Itàlia — , amb un concert especial de cloenda a la Plaça Sulis, tot reprenent el disc que varen enregistrar l’any 79, junt a les actuacions al Romea. Ambdós membres dels Setze Jutges, col·lectiu de cançó que van ser una de les puntes de llança de l’antifranquisme cultural. El recital que ofereixen a l’Alguer es va poder sentir a l’edició de 2017 al teatre Joventut de l’Hospitalet. 
L’acord entre el Municipi de l’Alguer, Plataforma per la Llengua i Barnasants no s’acaba aquí, es preveuen dos concerts d’artistes algueresos a Barcelona, amb Davide Casu el dijous 21 de febrer al casinet d’Hostafrancs i de Franca Masu a l’Auditori Barradas el 23 de Març, respectivament.
 
Completen la tercera setmana de la 24a Edició:
La formenterenca Maria José Cardona presentarà Cançons d’ahir, avui i demà al Harlem Jazz Club (dijous 7 a les 19.45h), dins de l’acord d’anada i tornada amb el Consell Insular de Formentera.
Joanjo Bosk durà els clàssics de la cançó universal i antifeixista amb l’estrena de l’espectacle “Cançons de Terra i Llibertat”, acompanyat del guitarrista Toni Medialdea, al Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal a Subirats (divendres 8 a les 20.30h), dins de la programació del Barnasants a l’Alt Penedès.
El mateix divendres, (22.30h), el cantautor asturià Nacho Vegas passarà per l’escenari de la Faktoria d’Arts de Terrassa per demostrar-nos el seu compromís amb la paraula musicada amb el directe del seu darrer treball Violética. Un concert sota el paraigües del Cicle Terrassa Musica Moderna, impulsat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa i Cases de la Música de Terrassa.
Dins del Cicle Cose d’Amilcare, gaudirem del concert d’Olden cantautor italià que viu a Barcelona presentarà el seu quart disc, Autostrada 60, dissabte 9 (19.45h) al Centre Cultural Albareda. després de presentar-lo al prestigiós Club Tenco de Sanremo.
El cantautor de gavà, arrelat a Madrid, Alejandro Martínez pujarà –dissabte també– a l’escenari del Harlem Jazz Club per fer efectiu un retorn que cicatritza sis anys de silenci. Serà a les 19.45h i presentarà el seu darrer treball Usted está aquí.
Per acabar, Diumenge 10, tancaran la setmana el duo novell format per Lia Sampai i Adrià Pagès (Harlem Jazz Club a les 19 h) i Ismael Serrano (Teatre Joventut a les 19.45h), amb totes les entrades exhaurides dies abans del concert.