Brams, 25è aniversari aquest divendres a l'Apolo

Txarango i Els Catarres pujaran a l'escenari amb els berguedans

“Avui en dia no resulta sorprenent trobar grups de música cantant per la llibertat del nostre país, però fa 25 anys érem molt pocs aquells qui ja expressàvem i reivindicàvem aquestes mateixes idees dalt dels escenaris; i nosaltres, BRAMS, ja hi érem. I ara, aquest 2015, celebrem els nostres 25 anys, i ho farem amb un concert de clausura de gira el 13 de Novembre a la Sala Apolo de Barcelona.”

En el món de BRAMS, l’art és el missatger de la idea. Si no hi ha idea, l’art no té sentit, perquè la música per a nosaltres sempre ha estat un mitjà, mai una finalitat. I si alguna cosa hem demostrat amb BRAMS en aquest 25 anys és tenir les idees clares.

En aquests 25 anys, BRAMS hem portat el nostre missatge fresc i combatiu i la nostra música a tots els racons dels Països Catalans i també fora d´aquí (Xile, Nicaragua, Veneçuela, Panamà, França, País Basc, etc) . El missatge de BRAMS parteix de la voluntat col·lectiva d’un poble d’esdevenir. Amb un somriure i la certesa que disposen del millor dels combustibles: l’esperança. Nascuts al bàndol dels que sempre perdien, han vist com un poble renega del seu destí submís. I a la voluntat de viure del poble català, BRAMS porta 25 anys posant-hi la seva música i el seu clam.

En aquests 25 anys de trajectòria hem viscut etapes brillants, etapes grises i etapes fosques, però sempre hem estat constants amb la nostra proposta i les nostres idees. Fa 11 anys, al 2004, quan estàvem probablement en el nostre millor moment, vàrem decidir plegar, en un concert de comiat a Berga amb més de 10.000 assistents. I per què? Doncs perquè ens va donar la gana. Si s´havia de fer, havia de ser quan estàvem ben amunt. I pel mateix motiu (perquè ens va donar la gana) al 2010 vàrem decidir tornar.

Certament érem conscients que l´aposta era arriscada, però l´energia amb la que el grup va retornar i la gran rebuda per part del públic ens va fer recarregar les piles per, potser, 25 anys més. Des de la nostra tornada al 2010 hem publicat dos àlbums Oferta de Diàleg (2012) i Anem tancat les portes a la por (2014). Paral·lelament als nostres concerts fem també concerts amb bandes municipals de Catalunya, on interpretem les nostres cançons amb més de 40 instruments de vent i percussió que es fusionen amb BRAMS per crear una proposta ben diferent que alhora es converteix amb una experiència pedagògica per tots els músics que hi participen.”