Brandon Cronenberg arriba a Sitges amb Antiviral mantenint l'essència familiar

Gran expectació amb l'estrena de l'últim film de Tim Burton, 'Frankenweenie'

Un altre cognom il·lustre visita la 45a edició de Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Es tracta de Brandon Cronenberg, que participa a la Secció Oficial Fantàstic amb la seva òpera prima, Antiviral, un thriller mèdic no apte per a hipocondríacs que va passar per Canes i es va endur un premi al Festival de Toronto. La història d’una clínica que comercialitza malalties de famosos per als seus fans s’impregna de l’estil de David Cronenberg i confirma el seu fill com una promesa del gènere. “El fenomen de les celebrities ha anat mutant amb el temps, però sempre ha estat present; buscar la fama per la fama és una tendència que està augmentant en la nostra societat”, ha explicat Cronenberg, que ha ironitzat quan li han preguntat per la influència del seu pare, argumentant que ell només és un fan que ha adoptat el seu cognom.
D’un nou talent a una figura consolidada. L’últim film de Tim Burton,Frankenweenie, que centra avui totes les mirades, és l’adaptació animada -en stop-motion i en 3D- d’un curtmetratge del propi Burton de l’any 1984, i explica l’experiment científic que el petit Víctor porta a terme per intentar ressuscitar el seu estimat gosset Sparky. El seguidors del manga han tingut avui el seu moment esperat amb la projecció de Rurouni Kenshin, de Keishi Otomo, adaptació live action < span>del manga homònim, un dels més representatius de la dècada dels 90, amb la història d’un samurai que, després de passar a l’anonimat, es retroba amb el seu passat.
Dario Argento, que ahir a la nit va presentar el seu Drácula 3D, ha ofert avui una masterclass sota el títol “Il Maestro del Terrore”. El director de clàssics com Suspiria Phenomena i màxim exponent del gènere giallo,ha conversat amb els assistents al voltant del cinema de gènere i de la seva trajectòria cinematogràfica. El realitzador i col·labora dor habitual de Ridley Scott, Charles de Lauzirika, també ha estat el protagonista d’una altra masterclass, “Prometheus and the Films of Ridley Scott”. Lauzirika ha presentat la seva pel·lícula Crave a la Secció Oficial Fantàstic Panorama de Sitges 2012.
 
Foto: Brandon Cronenberg