Bruno Oro estrena 'Immortal', una comèdia futurista de Marc Angelet i Alejo Levis

Aquest espectacle suposa el primer solo teatral de l'actor català, acompanyat per dos dels millors creadors teatrals de ciència ficció: Marc Angelet i Alejo Levis, i sota la producció de Hause & Richman

Redacció.- Bruno Oro presenta el seu nou espectacle ‘Immortal’, una comèdia dramàtica futurista que gira al voltant del tema de la immortalitat, amb dramatúrgia de Marc Angelet i Alejo Levis i produïda per Hause & Richman. L’espectacle es podrà veure en gira per Catalunya i s’estrenarà al setembre a Barcelona.
‘IMMORTAL’ o una comèdia dramàtica futurista
Alguns agosarats del post humanisme auguren que en menys de vint anys l’èsser humà podrà escollir si vol morir o no. Un possible futur on la vida no tindrà límits temporals. Estem preparats per ser eterns’ I, què faríem si tinguéssim tot el temps del món? ‘Immortal’ és un viatge pels clarobscurs d’una vida que mai s’acaba. Una comèdia dramàtica futurista on el Bruno Oro es desdoblarà en multitud de personatges que gaudiran, patiran o s’enfrontaran a la immortalitat. Personatges totalment reconeixibles als quals la immortalitat els ha canviat completament la vida.
Després de girar per Catalunya, ‘Immortal’ arribarà a la Sala-2 del Teatre Capitol de Barcelona el 8 de setembre. Les entrades van sortir a la venda a partir del 24 d’abril.

MARC ANGELET i ALEJO LEVIS

Marc Angelet (dramatúrgia i direcció) combina la seva feina de dramaturg i director d’escena amb la participació en mitjans de comunicació i la pedagogia (és professor a l’Escac, Aules, Memory i al Col·legi del Teatre). Ha format part del projecte T6 al Teatre Nacional amb ‘Voyager’ i ha dirigit diversos espectacles com ara ‘Fang i setge’ al Teatre Victoria de Barcelona, ‘Pluja’ al Temporada Alta (actualment en gira) o ‘Life’s spoiler’ a la Sala Flyhard (juntament amb Alejo Levis).
Alejo Levis (dramatúrgia) és un creador audiovisual amb formació en arts escèniques que ha dirigit pel·lícules, anuncis de tv i obres de teatre, i escrit guions i dramatúrgies. Ha estrenat dos llargmetratges: ‘Todo parecía perfecto’ el 2014 i ‘No quiero perderte nunca’ el 2017 que han passat per diversos festivals de cinema. Actualment forma part del jurat del Festival de Cinema de Màlaga. És el creador de les peces audiovisuals de diversos espectacles com ara els de ‘Sangre lunar’ (Sinisterra i Albertí), ‘Voyager’ (Marc Angelet) o ‘Nit de reis’ (Pau Carrió). Com a dramaturg ha estrenat ‘Totes les històries d’amor tenen un arbre’ amb la cia Indi Gest, ‘El temps immòbil’ estrenada al Fringe Madrid o ‘Life’s Spoiler’ juntament amb Marc Angelet.

HAUSE & RICHMA

‘Immortal’ és una producció de Hause & Richman, la productora liderada per Jordi Casanovas i Carles Manrique creada per donar impuls a la dramatúrgia catalana contemporània. Hause & Richman ha participat en la producció d’èxits com ‘Idiota’, ‘El test’, ‘L’electe’ o ‘Mala Broma’.
El director, Marc Angelet, diu…
La IMMORTALITAT sempre m’ha semblat un tema enorme per abordar dramàticament. Fa temps que devoroestudis sobre el post humanisme i avenços tecnològics, i en tots ells es comença a parlar de la immortalitat com quelcom perfectament assumible. Els més agosarats auguren que en menys de vint anys la humanitat podrà escollir si vol morir o no.
No estem per tant davant d’una peça teatral de ciència ficció, més aviat davant d’una peça que es planteja la que podria ser -segons els gurus de la tecnologia- la nostra vida en un futur proper. Més pròxim del que ens pensem.
Una vida sense límits temporals. Sense por a la mort. Una obra de teatre que es pregunta sobre les coses més bàsiques de la nostra vida, vistes ara des d’un nou paradigma vital. L’amor és per sempre? Hi ha pressa si no hi ha mort’ Hi ha ambicions si no hi ha límit de temps per aconseguir allò que volem? Allò que volem ara, serà allò que voldrem dintre de 200 o 300 anys’ Serem d’aquí 200 o 300 anys els mateixos que som ara? Qui som ara?
El Bruno Oro em va proposar escriure i dirigir una peça sobre aquest tema, amb ell com a únic actor. El repte – perquè és un reptede generar un espectacle que fos divertit i profund alhora, que abordés temes d’una transcendència brutal de manera honesta i sincera, que posés a l’actor en el màxim compromís i risc possible, generant moments dramàtics i d’altres còmics, em va seduir immediatament.
Els primers encontres amb el Bruno ens van marcar un camí cap a un espectacle on interpreta diferents personatges que han estat colpits per aquesta immortalitat. Personatges perfectament reconeixibles però que el fet de saber que no moriran mai els ha canviat completament la vida.