Bryan Singer, Gran Premi Honorífic de Sitges 2011

El director de nissagues com 'X-Men' rep el guardó a tota una carrera dedicada al cinema

El director de clàssics moderns del cinema fantàstic com la saga ‘X-Men’, ‘Superman Returns’ i creador de la sèrie ‘House’ rebrà el Gran Premi Honorífic al festival de Sitges per la seva visió innovadora a l’hora D’abordar les adaptacions cinematogràfiques dels superherois del còmic, així com per indagar amb precisió i encert en els mecanismes de la maldat, cosa que ja va demostrar a la seva òpera prima ‘Public access’ (que va presentar personalment a Sitges a L’edició de 1993) o en films tan perturbadors com ‘Sospechosos habituales’ (The Usual Suspects) i ‘Verano de corrupción’ (Art Pupil).

Bryan Singer impartirà una classe mestra el dimecres 12 D’octubre a les 17h a la Sala Tramuntana-Sitges Forum, i a continuació signarà autògrafs als fans.

Nascut a Nova York L’any 1965, Singer va estudiar cinema primer a la New York?s School of Visual Arts i, posteriorment, a la USC School of Cinematic Arts de Los Angeles. La seva opera prima, ‘Public access’ (1993), el mostrava com un director amb un do inusual per al suspens, cosa que es confirmaria amb ‘Sospitosos habituals’ (1995), film amb el qual es va donar a conèixer al públic i la crítica i que ha esdevingut una obra cabdal del thriller contemporani.

Més tard, adaptaria Stephen King a ‘Estiu de corrupció’ (1998, pel·lícula de cloenda a Sitges el mateix any) i faria un tomb al fantàstic amb’ X-Men’ (2000) i ‘X-Men 2 ‘(2003), adaptacions a la pantalla gran dels còmics de la Marvel que es poden considerar, en gran manera, com a model de bona part de les pel·lícules de superherois que ens han arribat en els darrers anys. El cineasta continuaria aprofundint en la temàtica amb ‘Superman Returns’ (2006) i ens sorprendria més endavant amb el thriller històric ‘Valquíria’ (2008). Ha fet de productor executiu de sèries com ara ‘House’ (2004-) i ‘Sexymoney’ (2007-09) i, actualment, està acabant D’enllestir una pel·lícula D’aventures fantàstiques, ‘Jack the giant killer’, i prepara una adaptació al cinema de la sèrie ‘Battlestar Galactica’.

Foto: www.imdb.com

Etiquetes:
, , ,