‘Buffalo Bill a Barcelona’, la nova obra de Ramon Madaula al Teatre de Salt

La periodista Raquel Sans acompanya Madaula sobre l'escenari, interpretant-se a ella mateixa en el seu debut teatral

Redacció.- El Teatre de Salt, estrena aquest cap de setmana Buffalo Bill a Barcelona, la nova obra de Ramon Madaula, que coprotagonitza amb la periodista Raquel Sans en el que serà el seu debut teatral. El muntatge es presentarà el pròxim 22 d’abril a les 20 h.

La proposta és una entrevista teatralitzada on Raquel Sans (interpretant-se a una versió d’ella mateixa) té una conversa amb Buffalo Bill (Ramon Madaula), un dels personatges històrics més recordats de l’oest americà. L’obra planteja un joc de miralls entre realitat i ficció que connecta dues èpoques, perquè el mític explorador comparteixi la seva no massa afortunada experiència de visitar Barcelona l’any 1889.

Es tracta d’una aposta personal de Ramon Madaula que fa temps que està investigant sobre aquest personatge que es va popularitzar per fer una gira europea que mostrava, en forma d’espectacle, la idiosincràsia de l’oest americà. La gira va ser un èxit a tot arreu… excepte a Barcelona, ciutat on no va funcionar, segons les cròniques de l’època. Madaula, com a autor i amb un cert sentit de l’humor, ha volgut explorar quines són les causes per les quals el caràcter català no va connectar amb un show d’aquestes característiques.

Arran d’imaginar-s’ho en un format d’entrevista, va decidir contactar amb una periodista real. Raquel Sans, presentadora del TN de TV3, de seguida va animar-se a formar part del projecte, malgrat no tenir experiència com a actriu, i es va entregar amb molta il·lusió des del primer moment a aquesta nova aventura professional.

Ramon Madaula escriu i interpreta aquest original text amb producció de Bitò, i torna a confiar la direcció a Mònica Bofill, després de l’èxit assolit amb Els Brugarol. Com a autor, aquesta serà la seva cinquena estrena, després d’Ignots, L’electe, Adossats i Els Brugarol. Bitò també va produir el 2007 Cap al tard, un recull de textos de Santiago Rusiñol amb dramatúrgia de Ramon Madaula, que va protagonitzar ell mateix sota la direcció de Sílvia Munt.