Bye bye Belgium

Un documental que planteja la ruptura de L'Estat Belga

Avui, 6 de novembre la xarxa de El Documental del Mes estrena el documental: Bye bye Belgium, del director Philippe Dutilleul.
Un documental que planteja la ruptura de L’Estat belga, una ficció que preveu un escenari de ruptura tan improbable per a alguns com desitjable per a D’altres.
Es tracta del programa especial que la Radio Télévision Belge de la Communauté Française va emetre l’any 2006, anunciant la independència de Flandes.
El 13 de desembre de 2006 el presentador de L’informatiu de la Radio Télévision Belgique Française (RTBF) anuncia la fi de Bèlgica. El rei decideix marxar, el Parlament flamenc declara la independència i L’insalvable conflicto comunitari esdevé un problema D’estat.
Durant la nit es van succeint una sèrie D’esdeveniments i de preses de possessió com a conseqüència de la secessió
flamenca.
El teleespectador assisteix atònit a la divisió del país. Els flamencs i els valons, seran millors com a veïns que com a cohabitants’ Què passarà amb Brussel·les, la capital belga i la major seu de les institucions de la Unió Europea? Com es durà a terme el repartiment dels béns comuns: el ferrocarril, la seguretat social, el deute nacional i les riqueses del país’
La primera hora de la fi del regne de Bèlgica és un documental de ficció quepreveu un escenari de ruptura tan improbable per a alguns com desitjable per a D’altres. Periodistes, polítics i economistes s’interpreten a si mateixos a la pantalla.
El 13 de desembre de 2006 restarà a la memòria televisiva com un moment únic: el dia en què la RTBF es va atrevir a posar en escena la fi de Bèlgica. Ficció? Anticipació? Provocació? Aquest programa de culte no deixarà a ningú indiferent.

Etiquetes: